Schotland Bothytrektocht 2018

Knoydart 2018

Na het grote succes van onze eerste Bothytocht in 2017 zijn René (van MoreTravelBooks, zie hiernaast) en ik ook in de herfst van 2018 weer naar Schotland geweest voor een pittige en ook best wel avontuurlijke rugzaktrektocht.

Deze keer hebben we gekozen voor Knoydart, ook gelegen aan de westkust van Schotland en één van de meest afgelegen gebieden van het land.

Deze reis heeft nog meer indruk op ons gemaakt als die van vorig jaar en die was al zo indrukwekkend. De enorme leegte van het gebied, de sneeuw (!)onderweg, het ongelofelijk mooie weer, de burlende herten en de boeiende ontmoetingen onderweg. We zijn het er over eens dat deze reis niet meer te overtreffen is!

Ook van deze reis heb ik mijn indrukken op papier gezet, misschien is het verhaal voor een buitenstaander wel te uitgebreid geworden, dat moet je zelf maar bepalen.

Ik wil mijn (onze) liefde voor dit prachtige deel van Schotland en het buiten zijn graag delen met anderen. Misschien dat het andere ook inspireert om op er op uit te gaan en op een heel eenvoudige manier te genieten van het buiten zijn.

Gezien de lengte van het verhaal, deze keer 60 pagina’s (inclusief foto’s), heb ik het verhaal in 4 delen opgedeeld, die je afzonderlijk kunt downloaden op de volgende links.

Schotland 2018 deel 01.
Schotland 2018 deel 02.
Schotland 2018 deel 03.
Schotland 2018 deel 04.

Ik zou het leuk vinden om van je te horen wat je er van vindt.

2019-04-05T13:42:18+00:00

4 reacties

 1. Thieu Engels 16 april 2019 om 18:32 - Antwoorden

  Hulde aan jullie beiden. In stomme verbazing, be- en verwondering je relaas gelezen en in gevoel met jullie meegelopen en meebeleefd. Fantastisch. Spreek je nog wel eens als ik me weer eens aanmeldt voor één van je wat gewonere wandelingen.
  Succes voor de volgende!

  • Eduard Camping 16 april 2019 om 19:25 - Antwoorden

   Hallo Thieu, dank voor je reactie. ik kan er uren over vertellen….:-)

 2. Agnes Letouche 5 april 2019 om 23:31 - Antwoorden

  Dat lijkt me toch echt gevaarlijk. Moet je wel ervaren voor zijn. Bedankt voor de prachtige beschrijving. Inspirerend natuurlijk al ben ik daar inmiddels te oud voor geworden. Nog veel succes gewenst.

  • Eduard Camping 6 april 2019 om 08:42 - Antwoorden

   Dank voor je reactie.
   Op een tocht als deze, diep in de herfst, is het inderdaad belangrijk dat je weet waaraan je begint en dat je risico’s goed kunt inschatten. René en ik hebben opgeteld samen heel wat ervaring.

Laat hier een reactie achter