Sinds mei is er weer een reisadvies per land wat mede gebaseerd wordt op de situatie van de pandemie op de bestemming.
Vanaf morgen zijn alle EU landen weer voorzien van een geel of groen reisadvies!
Dat betekent niet dat Nederlanders overal – zonder inreisbeperkingen – welkom zijn gezien hoge aantal besmettingen hier. Lees daarom voor vertrek het actuele reisadvies op wijsopreis.nl en welke maatregelen gelden in het land van bestemming.
Reizen met een ‘coronapaspoort of covid-19 certificaat welke aangeeft dat je niet besmettelijk bent’ is vooralsnog de norm. Dat betekent dat elke reiziger middels een QR code in een app (of op papier) moet aantonen recent negatief getest te zijn, of inmiddels hersteld is van covid-19, of gevaccineerd is.
Boeken van reizen naar landen met een negatief oranje reisadvies is momenteel geheel vrijblijvend!
Meer info:
https://www.travellers.nl/2021/05/vrijblijvende-boeking/
Update 26 juli:
Vanaf 8 augustus dienen reizigers ouder dan 12 jaar bij terugkeer naar Nederland uit een land met een geel reisadvies een coronabewijs nodig (volledige vaccinatie die aangetoond kan worden met een QR-code in de CoronaCheck-app).
Andere reizigers zullen zich in hun vakantieland voor de terugreis moeten laten testen. Zij dienen een negatieve PCR test te kunnen overleggen (niet ouder dan 48 uur) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 24 uur).