Achterhoek herfst

Het arrangement is vol.

Je kunt boeken voor Pinksteren 2017!.

Na het succesvolle arrangement met Pinksteren organiseert Travellers met Citymates uit Arnhem dit najaar een tweedaags herfst wandelweekend in de Achterhoek.
Twee dagen wandelen en met een kleine groep ontspannen genieten van de variatie van een van de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Verbaas je over de landschappelijke variatie in dit deel van de Achterhoek. We beginnen met een korte wandeling over landgoed Ampsen met z’n grote ‘kasteel’, maar we wandelen ook over landgoed Beekvliet, met later op de dag een uniek stukje “Natura2000” natuurgebied, langs de Berkel en de Slinge, karakteristieke Achterhoekse boerderijen en we beklimmen de ‘bergen’ bij Lochem en Barchem.

We ontmoeten elkaar op het kleine station van Lochem. De begeleider kent de streek op z’n duimpje. Horeca is in het buitengebied dun gezaaid, dus zullen we geregeld ergens onderweg een pauze maken op een mooie plek in het bos of aan de rand van een weiland.

Accommodatie

We overnachten in een comfortabel en luxe hotel aan de voet van de Kale Berg bij Barchem.
Het hotel ligt heerlijk rustig en heeft een kostelijk groot buiten terras (deels overdekt). we hebben een redelijk aantal 1-pk’s in optie.

  • Eenvoudige eenpersoonskamers
  • Ruime 2-persoonskamers op indeling met eigen sanitair
  • Luxe eenpersoonskamers. Luxe 1-pk’s zijn vol!
  • Prima keuken
  • Ligging aan de voet van de Kale Berg

Dagprogramma Achterhoek herfst

Zaterdag 08 okt. Lijnwandeling Lochem – Barchem, ca. 15 km.
We ontmoeten elkaar op het kleine station van Lochem.
We maken eerst een korte rondwandeling over het landgoed Ampsen, dat ligt ten noorden van Lochem. Een landgoed met lange zichtlijnen, maar ook kronkelige paden en kleine heidevelden.

Wandelen Achterhoek: de Cloese

Kasteel ‘de Cloese’

Via het oude centrum van Lochem, met een koffiestop ergens op de markt, wandelen we verder naar de “Cloese”, een klein kasteeltje gelegen aan de Berkel. Over de Lochemse Berg wandelen we naar het hotel dat vlakbij bij Barchem ligt aan de voet van de Kale Berg.

Zondag 09 okt. Rondwandeling Beekvliet, Lebbenbrugge en Stelkampsveld, 18 km.
Huize Beekvliet, bij Borculo, ligt voornaam aan de Slinge. Op het landgoed liggen diverse gave kleine boerderijen. Een stukje stroomopwaarts is de laatste jaren de loop van de Slinge weer een stuk natuurlijker geworden, met geleidelijke oevers en een aantal meanderende bochten.

Via de eeuwenoude museum herberg “Lebbenbrugge” komen we in het Stelkampsveld. Dit prachtige gebiedje valt onder de “Natura 2000” richtlijn, vanwege de hoge natuurwaarde.
Na terugkomst is het arrangement ten einde. Deelnemers die met de trein zijn gekomen worden naar het station gebracht.

Detailinfo
Boek Reis