*****  Vertrekgarantie  *****

Achterhoek met Pinksteren

Na het succes in mei 2016 organiseren we dit wandelarrangement in de Achterhoek met het Pinksterweekend in 2017 opnieuw samen met CityMates uit Arnhem.

Wandel mee met Pinksteren in de Achterhoek rondom Barchem. Een paar dagen ontspannen genieten van het voorjaar met een kleine groep in een van de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Je zult je verbazen over de grote landschappelijke variatie in dit deel van de Achterhoek. We beginnen met een korte wandeling over landgoed Ampsen met z’n grote ‘kasteel’, maar we wandelen ook over landgoed Beekvliet, met later op de dag een uniek stukje “Natura2000” natuurgebied, langs de Berkel en de Slinge, karakteristieke Achterhoekse boerderijen en we klimmen over de ‘bergen’ bij Lochem en Barchem.

We ontmoeten elkaar op het kleine station van Lochem. De begeleider kent de streek op z’n duimpje. Horeca is in het buitengebied dun gezaaid, dus zullen we geregeld ergens onderweg op een mooie plek een pauze maken.

Accommodatie

We overnachten in een comfortabel en luxe hotel aan de voet van de Kale Berg bij Barchem. Het is er heerlijk rustig en je zult gewekt worden door zingende vogels. We hebben de beschikking over een redelijk aantal 1-pk’s.

  • Ruime 2-persoonskamers met eigen sanitair
  • Eenvoudige eenpersoonskamers
  • Luxe eenpersoonskamers (niet meer beschikbaar).
  • Prima keuken
  • Ligging aan de voet van de Kale Berg
  • Hond niet toegestaan

Dagprogramma Achterhoek Pinksteren

Zaterdag 03 jun. Lijnwandeling Lochem – Barchem, ca. 14 km.
We ontmoeten elkaar op het kleine station van Lochem.
Van daaruit beginnen met een korte rondwandeling over het landgoed Ampsen, ten noorden van Lochem. Een landgoed met lange zichtlijnen, maar ook kronkelige paden en kleine heidevelden.

Wandelen Achterhoek: de Cloese

Kasteel ‘de Cloese’

Via Lochem, met een koffiestop in het oude centrum, wandelen we naar de “Cloese”, een klein kasteeltje gelegen aan de Berkel. Daarna wandelen we over de Lochemse Berg naar het hotel dat vlakbij bij Barchem ligt aan de voet van de Kale Berg.

Zondag 04 jun. Rondwandeling Beekvliet, Lebbenbrugge en Stelkampsveld, 18 km.
Huize Beekvliet, bij Borculo, ligt voornaam aan de Slinge. Op het landgoed liggen diverse gave kleine boerderijen. Een stukje stroomopwaarts is de laatste jaren de loop van de Slinge weer een stuk natuurlijker geworden, met geleidelijke oevers en een aantal meanderende bochten.

Via de eeuwenoude museum herberg “Lebbenbrugge” komen we in het Stelkampsveld. Dit prachtige gebiedje valt onder de “Natura 2000” richtlijn, vanwege de hoge natuurwaarde.

Maandag 05 jun. Rondwandeling Berkel en De Heest, 12 km of 15,5 km.Achterhoek wandelen rondom Barchem
Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan en gelijk aan de andere kant van de weg lopen we de Kale Berg op. We steken over naar de Berkel en lopen langs de oever van Berkel naar het kleine landgoed “De Heest”. Met wat geluk staan de weilanden vol bloeiende bloemen.

Terug in Barchem kunnen we de wandeling afbreken of nog een paar kilometer verlengen met een bezoek aan ‘Het Hagenbeek’ dat ten zuiden van Barchem ligt. Dit is een mooi voorbeeld van “Nieuwe Natuur”, die heel recent ‘gemaakt’ is op voormalige weilanden. Het natte gebied staat rond deze tijd hopelijk vol met  met bloeiende en – soms –  zeldzame planten. Via een smal fietspad wandelen we terug naar het hotel.

Na terugkomst misschien nog wat drinken en dan vertrek.

Detailinfo
Boek Reis