***** Deze trektocht is momenteel niet meer te boeken*****

Trektocht in de Champagne-Ardennen

Het heuvelachtige gebied van de Crêtes Pré-Ardennaises vormen het hart van de Franse Ardennen. De Champagne Ardennen is een onontdekt en onbekend stuk Frankrijk op slechts een paar uur rijden van Nederland. Het is een buitengewoon aantrekkelijk gebied om te wandelen. Je kunt hier genieten van grote afwisseling van golvende akkers, kleine weggetjes, houtwallen, beukenbossen en verstilde kleine dorpjes.

De dorpen zijn vaak zo verstild dat er zelfs geen horeca meer is! Wel vind je er prachtige kerken (Églises Fortifié) en kastelen.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht logeer je in een landelijke Ferme Auberge, gelegen aan een rustig weggetje tussen 2 kleine dorpjes. De tweede nacht slaap je in een hotelletje in een klein dorpje. De derde nacht slaap je in een fraai klein Château, waar stil nog echt stil is en donker echt donker.

  • Kamers met eigen sanitair
  • Overnachting in charmant Château met zwembad
  • Prima maaltijden
  • Frans gesproken
  • Hond niet toegestaan

Dagprogramma Champagne Ardennen Trektocht

Dag 1.
Aankomst in de Ferme Auberge bij Thin-le-Moutier.
Korte inloopwandeling Clavy Warby 6,5 km – 10,5 km. Een mooie kennismaking met het heuvelachtige gebied.Frankrijk Champagne Ardennen trektocht

Dag 2.
Lijnwandeling Gironval – Launois sur Vence, 20 of 23 km.
Een stille wandeling met weidse vergezichten over golvende akkers met rode aarde en langs bosranden.

Dag 3.
Lijnwandeling Launois – Chateau Les Loches, 21 km.
Een rijke afwisseling voert je verder over de heuvels van de voor-Ardennen. Je passeert vandaag o.a. het dorpje Neuvizy, waar een kleine uitvoering staat van de grote kathedraal van Reims. In Hagnicourt kom je langs het kasteel van Harzillemont. Een paar kilometer buiten het dorpje Mazerny, midden in een fraai bos ligt op een heel stille plek het Chateau Les Loches waar je vannacht verblijft.Franse Ardennen trektocht

Dag 4.
Lijnwandeling Château les Loches – Gironval, 21 of 27 km.
Een bosrijke etappe voert je terug naar Gironval. Je loopt o.a. langs het fraaie Château van Guignicourt. In het uitgestrekte domeinbos van Froidmont passeer je de ‘Vierge de Froidmont’, een bedevaartplek midden in het bos.

Dag 5.
Vertrek na het ontbijt

Detailinfo
Boek Reis