Costa-Blanca wandeltrektocht

Het bergachtige gebied rond Denia heet de Marina Alta en grenst aan de Middellandse Zee. Het bestaat uit een aantal bergruggen die haaks op de kust staan met toppen tot ca 1300 m. hoogte. Dalen, als Vall de Laguart, zijn bekend vanwege de vruchtbomen die hier groeien.

Bij deze trektocht aan de Costa Blanca wandel je door een berggebied op slechts korte afstand van de drukke kust. Het verschil met de drukke kuststrook is immens. Je zult uren in stilte wandelen, de dorpjes waar je logeert zijn klein en slaperig met soms maar enkele tientallen inwoners. Af en toe lijkt het wel of je in de Pyreneeën wandelt. De rust is overweldigend en de natuur indrukwekkend uitbundig met veel bloemen, kleuren en geuren.

Accommodatie

Je logeert in plaatselijke hotelletjes en B&B’s. Het zijn kleinschalige en sfeervolle accommodaties in dorpjes met soms maar enkele tientallen inwoners. Sommige dagen is er een zwembad of sauna.

  • Sfeervolle kleinschalige accommodaties
  • Prima keuken
  • Landelijk gelegen
  • Soms zwembad of sauna
  • Hond niet toegestaan
  • in 2017 te boeken van 18 maart – 01 juli.

Dagprogramma Costa Blanca trektocht

Dag 1.
Aankomst in Denia.
Na de reis kun je bijkomen op één van de terrassen in de tuin onder de palmbomen met uitzicht op de Middellandse Zee.

Dag 2.
Lijnwandeling Orba – Benichembla, 15 km, 690 hm.
Een relatief korte etappe, echter wel met de nodige hoogtemeters, zodat je de benen ‘rustig’ kunt laten wennen aan het klimmen en dalen.Klaprozen aan de costa blanca, marina alta
Je passeert o.a. Fontilles, een lepra-sanatorium. Het is een eeuw oud en huisvestte ooit drieduizend patiënten!

Dag 3.
Lijnwandeling Benichembla – Castell de Castells, 20 km, 975 hm.
Het is een uitgesproken rustige en landelijke route. Onderweg kom je vlakbij Els Arcs, dubbele rotsboog, spectaculair om te zien. Aan het eind van de dag kom je weer in de bewoonde wereld in een levendig dorpje. Je accommodatie ligt vlak bij de kerk.

Dag 4.
Lijnwandeling Castell – Alcalá de la Jovada, ca 20 km, 700 hm.
Je kunt kiezen uit een zwaardere en een wat lichtere route vandaag. De korte variant gaat door de aantrekkelijke Barranco de Malafit, terwijl de zwaardere variant je over een bijna 100 meter hoge bergkam voert.

Dag 5.
Margarida, rustdag of korte rondwandeling van ca 8 kilometer naar de Barranco de Encantada. Onderweg kom je dan langs een meertje met een waterval, waar je kunt zwemmen.Costa Blanca, bloeiende amandelbomen

Dag 6.
Lijnwandeling Margarida – Benissivá, 13 of 18 km.
Bij Alcalá wandel je langs een oude ijsgrot. Via een smal pad klim je naar de Penya Forada, een markante rotsboog. Je wandelt een stukje over de graat met fantastische uitzichten: links kijk je honderden meters omlaag in het dal en in de verte voor je zie je de Middellandse Zee glinsteren.

Dag 7.
Lijnwandeling Benissivá – Fleix, 22 km.
Nog zo’n spectaculaire dag. Op een gegeven moment bereik je een bron en van daar begint een smal pad dat al snel fors begint te dalen en na vele honderden traptreden onder in de spectaculaire Barranco de l’Infierno (hellekloof) uitkomt. Aan het eind van de middag zit je trektocht erop wordt je opgehaald voor de transfer terug naar Denia.

Dag 8.
Vertrek.

Detailinfo
Boek Reis