Dagwandeling.

In 2017 organiseert Travellers samen met Citymates voor het eerst een aantal dagwandelingen in Nederland. Tijdens de wandelingen maak je kennis met Eduard en/of Astrid, de drijvende krachten achter Travellers Wandelvakanties en Citymates. Tijdens het wandelen kun je van alles te weten komen over de activiteiten van beide reisorganisaties.

De lengte van de wandelingen is tussen de 14 en 18 km en we zoeken aantrekkelijke wandelgebieden op, waar je hopelijk nog niet eerder bent geweest.
We vertrekken ’s morgens rond 10.30 – 11.00 uur op een plek die met het openbaar vervoer is te bereiken.
Hond is niet toegestaan.

Aanmelden:
Je kunt je vanaf heden aanmelden voor een van de dagwandelingen.
Gebruik hiervoor NIET het boekingsformulier, dat is alleen voor meerdaagse arrangementen!
Stuur een mailtje met daarin:

  • je NAW gegevens
  • je mobiele nummer
  • of je met de trein komt of met eigen vervoer

Klik op de knop “Meer info” voor meer informatie.

 

Er staan voorlopig 4 wandelingen op het programma:

1. Zaterdag 04 feb: Dagwandeling Brummen door Travellers.

Start: Station Brummen 10.50 uur
Afstand: ca 16 km.

Wandeling.
Vanuit het station lopen we al snel de oprijlaan op van het witte kasteel Engelenburg. We wandelen langs de golfbaan door het kasteelbos. Een poosje later gaat het bos over in een zeer afwisselend en kleinschalig landschap met kleine boerderijtjes. We wandelen in noordelijke richting naar het dorpje Hall, waar we een pauze maken.

Vanaf Hall lopen we een stuk langs de rechte en smalle Oekense Beek, waar we tijdens de voorbereiding ooievaars zagen. Dit is een wat opener stukje van de wandeling. Daarna wandelen door het aantrekkelijk gevarieerde landgoed Leusveld, waarbij we uiteindelijk uitkomen bij het Huis Leusveld zelf, gebouwd in 1911.
Via Kasteel Engelenburg lopen we terug naar het station. Wie wil kan ter afsluiting van de wandeling in Brummen nog iets drinken.

2. Zondag 19 feb: dagwandeling Dalfsen door Citymates

Start: vanaf station Dalfsen om 10.30 uur
Afstand: ca 17 km.

Wandeling.
Tijdens deze wandeling komen we langs diverse mooie bezienswaardigheden in het Overijsselse Vechtdal. We wandelen grotendeels over onverharde paden, door bos en landgoederen rondom het brede Vechtdal tussen Dalfsen en Vilsteren.

Vanaf het station lopen we al snel door het Vechtdal met uitzicht op het indrukwekkende kasteel Rechteren. Vervolgens lopen we stuk langs de rand van het bos en het boerenland op weg naar landgoed Vilsteren.

Bij de stuw van Vilsteren steken we de Vecht over en aan de noordkant van de Vecht wandelen we via weilanden en akkers terug. Onderweg komen we nog bij de twintig meter hoge uitkijktoren van verzinkt staal en houten lamellen. Via een aantal paden door Dalfser plattelandsgebied slingeren we terug naar Dalfsen, waar we via het natuurgebied Bellingeweer in het centrum aankomen.
Aan het eind van de wandeling kun je nog een hapje eten bij het station Dalfsen of in een van de restaurantjes op loopafstand van het station.

3. Zaterdag 18 mrt: dagwandeling Ruurlo door Travellers

Start: Niet meer te boeken
Afstand: ca 17 km.

Wandeling.
Al een paar honderd meter na vertrek staan we voor het fraaie Kasteel Ruurlo. Langs de Oranjerie en door de kasteeltuin lopen we langs een smal beekje naar de boswachterij Ruurlo. Daar wandelen we langs de grootste doolhof van Nederland en langs het Klimbos Achterhoek.

Via een nat stukje natuurgebied, waar de afgelopen jaren dichtgegroeide vennen weer zijn open gegraven, lopen we naar het statige landgoed van De Wiersse. Het kasteel kunnen we alleen van afstand bewonderen.

In deze steek liggen veel van dit soort grote landhuizen, die we hier ‘kastelen’ noemen.
We lopen met een bocht om Ruurlo heen om uiteindelijk uit te komen bij de kerk in het centrum. Dan is het nog een klein stukje naar het station dat ligt aan de rand van het dorp.

4. Zaterdag 20 mei: dagwandeling N70 Nijmegen door Citymates

Start: Niet meer te boeken
Afstand: ca 16 km.

Wandeling.
Een buitengewoon gevarieerde en heuvelachtige wandeling over de stuwwal ten oosten van Nijmegen. Rond deze tijd staan alle bomen net in bloei en komen de voorjaarsbloeiers boven de grond. Een van de mooiste periodes in het jaar om erop uit te gaan!

Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers. Deze prachtige wandeling voert je namelijk over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

Detailinfo
Boek Reis