Zoek je een moment van rust en contemplatie? Wil je er even helemaal tussenuit in deze hectische tijden én van de natuur genieten? Dan is Abdij Sion in Diepenveen de ideale locatie. Al 125 jaar lang een uitvalsbasis om wandelend het mooiste van Salland te ontdekken. Niet ver bij jou vandaan en toch echt weg.
Wandelen bij Abdij Sion

Gastvrijheid is één van de pijlers van het bestaan van Abdij Sion, zoals dat al het geval was voor de broeders die Abdij Sion ooit bewoonden. Het programma is gastvrij voor iedereen die een paar dagen tot rust wil komen, of om de stilte te beleven midden in de prachtige bossen van Diepenveen. Abdij Sion biedt gasten rust en ruimte voor bezinning. De poorten van klooster Nieuw Sion staan open voor alle geloofsovertuigingen. En ook voor gasten zonder een religieuze achtergrond die de leefregels van rust en stilte binnen het klooster respecteren.

Locatie

Abdij Sion is met hulp van Deventer industriëlen gebouwd voor de cisterciënzer kloosterorde op een grondgebied van 58 hectare. Het terrein bevindt zich in een prachtig landschap, ver van alle drukte. Het complex werd rond 1900 betrokken. In 1935 werd het klooster een abdij: het enige cisterciënzer klooster boven de grote rivieren, inmiddels uitgeroepen tot rijksmonument. Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter. Dit past goed bij de invulling van ons programma.

  • Rust, ruimte en midden in de natuur
  • Unieke locatie, gastvrijheid en complete verzorging
  • Vier prachtige wandelingen door Salland
  • Begeleiding door ervaren reisbegeleider
  • Informatie over natuur en cultuur door lokaal deskundigen
  • Puur genieten in een veilige omgeving (‘corona proof’)
  • Facultatieve activiteiten (w.o. yoga)

 

Programma

Het programma dat we aanbieden duurt 4 dagen en begint op een donderdag of zaterdag. Je bent uiteraard vrij om er naar eigen inzicht gebruik van te maken. Niks moet, maar (bijna) alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen in en om de abdij? Vooral doen als jij dat wilt. Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de reisbegeleider.

Dag 1

Vanaf 09.30 uur kun je inchecken. Om 10.00 uur volgt een uitgebreide rondleiding door de tuin en de gebouwen van Abdij Sion. Om 12.00 uur genieten we van een kloosterlunch. Om 13.00 uur vertrekken we naar de Duursche Waarden voor een wandeling van circa 12 kilometer in de uiterwaarden van wellicht de mooiste rivier van ons land, de IJssel. Om 19.00 uur wordt het diner geserveerd.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we naar de Sallandse Heuvelrug voor een wandeling van zo’n 20 kilometer over de Holterberg. Gaan we een korhoen zien? We genieten van ons lunchpakket op een uniek punt op de berg.

Dag 3

Deze dag maken we eerst een wandeling door de gezellige Hanzestad Deventer, met als thema: ‘natuur in de stad’. Na ons bezoek aan de historische binnenstad gaan we met het pontje naar de Ossenwaarden. Tijdens een wandeling van circa 16 kilometer lunchen we in het veld. Gaan we de bever zien?

Dag 4

We maken een wandeling van circa 18 kilometer in de omgeving van Diepenveen en lunchen onderweg.

Begeleiding van het programma 

De wandelingen worden begeleid door een zeer ervaren wandelreisleider, Rob Boogaard. Hij wijst jou de weg. Tijdens de wandelingen krijg je extra informatie over de natuur en cultuur door lokaal deskundigen.