Niet meer te boeken

Sneeuwwandelen Oostenrijk – Vorarlberg

Voor wandelliefhebbers is sneeuwwandelen in de winter een ideale wintersport. Onder je hoge wandelschoenen gesp je eenvoudig de sneeuwschoenen vast. Een paar gamaschen voorkomen dat je schoenen van boven vollopen met sneeuw. Verder heb je een paar stokken nodig voor je balans en dan kun je erop uit: genieten van de stilte en een dik pak sneeuw die veel geluiden dempt.

Sneeuwschoenwandelen is vergelijkbaar met ‘normaal’ wandelen. Als je voorop loopt om in verse diepe(re) sneeuw het spoor te maken is dat wel een stuk zwaarder. Aan de andere kant heb je geen rotsen, boomwortels of andere hindernissen waarover je kunt uitglijden.

Deze reis naar het Bregenzerwald is een lichte reis en bij uitstek geschikt voor wandelaars die kennis willen maken met sneeuwwandelen en liefhebbers zijn van rust, stilte en imposante natuur.

• Gebied met maximale sneeuwzekerheid
• Bijzondere accommodatie, alleen voor onze groep.
• 1 persoonskamer – beperkt – mogelijk
• Lichte reis
• Ervaren begeleiding
• Reis per trein
• €50 Vroegboekkorting, tot 3 mnd voor vertrek, voor de eerste 5 boekers.

Accommodatie

Sneeuwschoenwandelen VorarlbergWe logeren deze week in Jagdhaus Egender, dat recent herbouwd is als een ‘oorspronkelijk’ Jachthuis, naar de architectuur van een authentieke ‘Vorsäß’ alm. Het heeft een moderne stijl en is volledig in hout gebouwd en ingericht en erg comfortabel. We hebben deze week het Jachthuis alleen voor onze groep tot onze beschikking! Overdag is het wel open voor andere bezoekers.

Sneeuwwandel programma.

De sneeuwwandelreis naar deze bestemming is een lichte reis.

VOR 01: za 27 jan – za 02 feb 2018. Niet meer te boeken.
ca 4,5 wandeluren per dag, 300 – 500 meter stijgen en/of dalen, afstand 8 – 12 km.

Dag 01.
Treinreis Utrecht / Arnhem – Bregenz. Na aankomst transfer naar het Jagdhaus.

Dag 02 – 07: keuze uit onderstaande wandelmogelijkheden.

=> Schneckenlochhöhle
Een fraaie rondwandeling vanaf Jagdhaus Egender met onderweg kans op wild. We wandelen door open en bijna vlak terrein langs de meanderende Schönenbach, af en toe ook door bos. We klimmen vervolgens naar de Schneckenlochhöhle op 1250m, langs een ‘Wildschutzgebiet’. Door een witte wereld wandelen we terug naar het Jagdhaus, waar we kunnen nagenieten op het zonneterras.

=>Bizau – Hälekopf
We starten in het dorpje Bizau, op ca 800 m, westelijk van Schönenbach. Langs de Seevorsäß en de Seefluhalpe klimmen we geleidelijk in de richting van de Hälekopf (1600 m). Als we willen kunnen we naar de top klimmen van waar we een schitterend uitzicht hebben op de omgeving. De afdaling via de Hintereggalpe en Kretzbodenalpe levert een prachtig uitzicht op Schönenbach.

=> Hirschberg
We vertrekken in zuidelijke richting met de kenmerkende punt van de Didamskopf (2000m) voor ons. We wandelen bergop langs de Unterspitzalpen, de Mohrenkopf (1645m) en bereiken uiteindelijk de top van de Hirschberg op 1800 m. Onder ons ligt Bizau en aan de andere kant zien we bij helder weer Duitsland liggen. We nemen dezelfde weg terug.

=>  Stongerhöhealpe
Vanuit Bezau gaan we met een gondel naar 1600m. Via de Niedere (1700m) en een mooie  ‘höhenweg’ wandelen we weg van het skigebied. Bij helder weer hebben we geweldige vergezichten op het Bodenmeer, de witte Zwitserse Alpen en de bergen van Tirol. Via de Stongerhöhenalpe en Lingenaueralpe dalen we geleidelijk af naar de Obere Hintereggalpe en naar ‘ons’ Jagdhaus.

=> Mellau – Au
Sneeuwwandelen VorarlbergWe wandelen naar Mellau waar we de lift nemen naar ca 1400m. We wandelen gelijk het skigebied uit over de Kanisalpe met voor ons de bergrug van de Kanisfluh. Langzaam klimmen we door naar 1650m met aan onze rechterhand 2000-ers als de puntige Mittagspitze, de Wannenkopf en Kippern. Links van ons ligt de bergrug van Kanisfluh, waar steenbokken leven.

=> Krähenberg
Een rustige rondwandeling met mooie, meanderende beekjes en betoverend bos. Vanuit het Jagdhaus sneeuwschoenen we de berg Hengstig omhoog naar bijna 1100m. We blijven stijgen en dalen op deze afwisselende wandeling waarbij we beekjes kruisen en afwisselend door open terrein en bos wandelen. Langs de andere kant van de beek Subersach dalen we af terug naar Schönenbach.

=> Rehmen – Schönenbach
We beginnen bij plaatsje Au op 1100m en klimmen door tot een hoogte van 1500m. Hier kunnen we kunnen kiezen of we nog 100 m verder klimmen naar de Mittagsfluh, die een prachtig uitzicht biedt op de berg Kanisfluh, met in de verte de Zwitserse Alpen en ver onder ons de pittoreske dorpjes Au, Schrecken en Rehmen. We lopen via een klein, hoog plateau met de sprekende naam ‘Auf der Platte’ en de Satteleggalpe. Over wit besneeuwde almen en door bos wandelen we terug naar Schönenbach.

Dag 08.
Vroeg in de ochtend transfer naar het station en aansluiten met de trein terug naar Nederland. Uitstappen kan in Arnhem of Utrecht.

Bekijk ook onze andere sneeuwschoenwandelvakanties.
Italië – Dolomieten
Oostenrijk – Steiermark
Oostenrijk – Tirol

Detailinfo
Boek Reis