****  Niet meer te boeken  ****

Wandelweekend Vorden

Dit wandelweekend op 1 en 2 april is een gezamenlijk initiatief van CityMates uit Arnhem en Travellers Wandelvakanties uit Lochem.

De Achterhoek is misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland. Je treft er prachtig coulissenlandschap aan met bossen, lanen, kleinschalige landbouw met fraaie boerderijen, veel landgoederen met hun statige kastelen/landhuizen, rustige weggetjes, beken en veel zandpaden.

Graag nemen we je op 1 en 2 april 2 dagen mee langs een aantal mooie punten van deze omgeving en delen we ons enthousiasme voor dit stukje van de Achterhoek met je.

Accommodatie:

We logeren op een voormalige boerderij in het buitengebied tussen Vorden en Lochem. Er zijn 8 comfortabele tweepersoonskamers, alle met eigen sanitair. In het sfeervolle restaurant worden de smakelijke maaltijden geserveerd waarbij o.a. vlees van eigen boerderij op tafel komt.

  • Kamers met eigen sanitair
  • Geen eenpersoonskamers
  • Prima keuken
  • Ligging aan de rand van het natuurgebied Het Groote Veld
  • Gescheiden bedden.

Dagprogramma Achterhoek, 2 dgn rond Vorden

Dag 1. Vorden – Hackfort,  ca 16 km.
We ontmoeten elkaar om 10.30 uur op het kleine station van Vorden.
Via het dorp wandelen we naar het landgoed dat hoort bij Kasteel Hackfort. Hier vinden we misschien wel het mooiste coulissen landschap van de Achterhoek: kleinschalig, weilanden, singels, bosjes, water en kleine boerderijen.
Na een pauze in een chocolade-atelier lopen we langs de Baakse Beek naar kasteel Hackfort. Met wat geluk staan hier de eerste Stinzenplanten inmiddels in bloei. Wandelweekend Vorden. Kasteel hackfort
Op de terugweg komen we uit bij het imposante kasteel Vorden, vanwaar het nog een klein stukje is naar het station. Vervolgens rijden we naar de accommodatie.

Dag 2. Rondwandeling Lochemse Berg, ca 17 km.
Eerst wandelen we naar het vlakbij gelegen Kasteel De Wildenborch.
Via het relatief open gebied van het “Veen” wandelen we naar het “Hagenbeek”, een mooi voorbeeld van ‘nieuwe natuur’.
Via Barchem, met de mogelijkheid voor een pauze, lopen we naar het heuvelachtige natuurgebied van de Lochemse Berg. Vlakbij Lochem wandelen we langs de voet van de Paaschberg en het laatste bosrijke deel voert ons terug naar de Wildenborcherhof.

Na terugkomst misschien nog wat drinken en dan vertrek.

Detailinfo
Boek Reis