Annuleringsverzekering

Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche

U heeft een heerlijke wandelvakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. De annuleringskosten kunnen oplopen tot 100% van de reissom!
Een annuleringsverzekering geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie. Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

U kunt uw verzekering aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen:

1. Standaard Annuleringsverzekering

Met onze standaard Annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Waarnemer meeverzekeren

Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

2. Allrisk Annuleringsverzekering

Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Niet gedekt

U heeft geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:

  • u geen zin meer hebt;
  • de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon;
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • er zich een calamiteit voordoet die het Calamiteitenfonds vergoedt 1).

Meer informatie

U kunt op het boekingsformulier aangeven welke verzekering u af wilt sluiten.
De verzekerde kan rekenen op de beste zorg bij ziekte, ongeval en repatriëring door de alarmcentrale SOS International en de Euro-Centers.

1) Travellers is niet aangesloten bij het Calamiteitenfonds. In genoemde situatie is er dus géén dekking door de Allrisk Annulering. De kans op een calamiteit in de landen waar Travellers actief is, is echter buitengewoon klein.

Sluit zelf een annuleringsverzekering af.

U kunt zelf een annuleringsverzekering afsluiten.
Klik daarvoor op de link: zelf een annuleringsverzekering afsluiten