Corona beleid2023-03-31T11:27:55+00:00

Corona beleid

Terug naar normale reisadviezen!

Nu de reisadvisering weer is aangepast zodat alleen de werkelijk onveilige landen op rood en/of oranje (blijven) staan, keren we ook weer terug naar de normale reisvoorwaarden. Wij voeren bij code rood/oranje geen reizen uit. Wordt een reisadvies aangepast van geel naar oranje, dan heeft de reiziger recht op kosteloze annulering.

De hoofdregel is en blijft: zien wij ons toch genoodzaakt om de reis te annuleren (vanwege covid-19 of andere reden), dan heeft elke klant de keuze tussen:
1) Omboeken zonder wijzigingskosten naar een andere reisdatum en/of bestemming.
2) Refund van reeds betaalde reissom (binnen 2wkn).

Verzekering!
Verzekeraars dekken gewoon bij code groen/geel. Bij code oranje wordt veelal wel dekking geboden, alleen is schade direct gerelateerd aan de oorzaak van het oranje reisadvies uitgesloten. Elke gerenommeerde verzekeraar heeft de afgelopen periode op de website geplaatst met de dekking onder de kleurcodes van de reisadviezen.

(laatste update 31-mrt-2023)

 


 

Regeling voor boekingen t/m 31-dec 2021: Zorgeloos reis boeken en bij annulering door covid-19 geld terug!

Zorgeloos aanmelden ondanks code oranje!
Voor diverse reisbestemmingen is momenteel nog steeds code oranje van toepassing. De komende tijd zal blijken of er meer landen open gaan en onder welke voorwaarden. Het zal voor ons ook een puzzel worden om te kijken welke reizen de komende maanden uitvoerbaar zijn. Een belangrijke indicatie daarbij is natuurlijk de interesse voor een reis. Uiteraard voeren we alleen reizen uit wanneer het reisadvies voor de bestemming geel/groen is.

Om ons wat meer inzicht te geven kunt u nu zonder enige verplichting een reis naar een land boeken waar nu nog een negatief reisadvies voor is. U zit nergens aan vast en hoeft ook nog niet te betalen. Op deze manier blijft u de boekingsgolf voor die zal ontstaan wanneer reizen weer kan/mag. Beschikbaarheid zal dan al snel problematisch kunnen worden, mede omdat veel mensen vorig jaar hebben omgeboekt naar 2022.
Op het moment dat het reisadvies wordt versoepeld naar code geel/groen nemen wij contact met u op om te kijken of u de reservering wilt omzetten in een definitieve boeking. Pas na uw akkoord vervalt het herroepingsrecht (zie onze reisvoorwaarden art 5) en sturen we de bevestiging met factuur.

Zo helpen we elkaar om snel te kunnen handelen op het moment dat het hopelijk weer mogelijk is om naar meer landen te reizen!

Zien wij ons genoodzaakt om de reis later alsnog te annuleren vanwege toch weer een oranje reisadvies door covid-19, dan heeft elke klant de keuze tussen:
1) Omboeken zonder wijzigingskosten naar een andere reisdatum en/of bestemming.
2) Refund van reeds betaalde reissom (binnen 2wkn).

Hopelijk geeft dat iedereen voldoende vertrouwen om plannen te gaan maken en vol vertrouwen een reis te boeken. Blijf gezond.

Ga naar de bovenkant