Esch-sur-Sure

Wandelen in Luxemburg

Het kleine dorpje Esch-sur-Sure ligt midden in het regionaal natuurpark Obersauer in Luxemburg. Het is een heuvelachtig gebied waar het meanderende riviertje de Sûre fraaie dalen in heeft uitgesleten. Op een hoogte van 280 meter ligt Esch-sur-Sure met 250 inwoners als een parel in het landschap. Velen vinden dat het bijna helemaal door de rivier Sure omstroomde Esch tot de mooiste dorpen van de Luxemburg behoort. Oude huizen in het dorpshart en een kasteelruïne dragen daaraan bij.

Vanuit Esch-sur-Sûre maakt je dagtochten in de omgeving. Voor sommige wandelingen moet je een stukje rijden naar het begin. De lengtes van de wandelingen variëren van 9 – 20 km. De Sûre heeft bij Esch diepe dalen in gesleten waardoor de hoogteverschillen soms behoorlijk steil zijn. Het gebied kent beboste rivierdalen die afgewisseld worden door open landbouwgronden, kleine dorpen en natuurlijk kom je onderweg de rivier geregeld tegen.

Accommodatie

Het comfortabele 4-sterren hotel waar je te gast bent ligt boven in het dorp aan een klein pleintje, net onder de ruïne van de burcht. Alle kamers hebben eigen sanitair en tegen een toeslag kun je kiezen voor luxe kamers, bijvoorbeeld met whirlpool of massagedouche en stoombad.Wandelen in Luxemburg

De keuken doet iedere dag z’n best de gasten te verrassen met bijzondere maaltijden vaak met regionale ingrediënten uit het natuurpark. Deze worden geserveerd in het sfeervolle restaurant.

 • Kamers met eigen sanitair
 • Grote wellness faciliteiten aanwezig (gebruik inbegrepen)
 • In centrum van Esch-sur-Sûre
 • Luxe kamers tegen meerprijs te boeken
 • Nederlands gesproken
 • Hond welkom (niet in restaurant)

Dagprogramma Luxemburg – Esch-sur-Sûre

Wandeling 1. Rondwandeling Esch: 7 km, 7 km of 13,5 km. Ca 510 hoogtemeters.

Op de dag van aankomst keuze uit 2 wandelingen van een kilometer of zeven, die ook aan elkaar te lopen zijn tot ca. 13,5 km.

Wandeling 2.
Rondwandeling stuwmeer, 9 km – 15 km – 19 km. Ca 680 hm.
Vlakbij Esch-sur-Sûre ligt het enige stuwmeer van Luxemburg. Met warm weer kun je er heerlijk in zwemmen. Richting Kaundorf kun je als verlenging langs een ‘Skulpturenweg’ lopen.Luxemburg, wandelen richting Goebelsmühle

Wandeling 3.
Rondwandeling. De vallei van de Sûre, 20 km. Ca. 720 hm.
Een wandeling door de beneden vallei van de Sûre. Veel mooi doorkijkjes op de meanderende rivier onder je en op de beboste hellingen aan de overkant van het steile dal.

Wandeling 4.
Rondwandeling vanuit Merscheid, 12,5 km – 14,5 km. Ca 460 hm.
Een wandeling, afwisselend bos en open terrein. In het tweede deel volg je vrij lang een schitterend rivierdalletje stroomopwaarts, echt uniek. Zeer stille en rustgevende wandeling met alle watertjes die je onderweg tegenkomt.

Wandeling 5.
Rondwandeling Goebelsmühle – Kautenbach v.v., 13,5 km. Ca. 380 hm.
De start van deze wandeling is ca 10 km vanaf Esch. Je loopt heen en terug aan weerskanten van de spoorlijn tussen deze 2 dorpjes. Buiten het geluid van af en toe een trein is het een stille wandeling omdat er onderweg geen geen wegen.

2020-01-02T20:42:12+00:00

7 reacties

 1. Marcia en Ad 9 december 2019 om 07:47 - Antwoorden

  Luxemburg – Esch-sur-Sûre

  Mooi gelegen, prachtig dorpje. Mooi wandelprogramma waar Travellers je veel opties in geeft om je afstand te bepalen voor die dag. Daarna genoten van de wellnessgelegenheid en een uitstekend diner iedere avond. Wandelen in november kan soms een uitdaging zijn op een aantal van de routes. Denk aan sneeuw, gevallen bladeren die sommige, toch wel hele smalle paden, glad kunnen maken. Zeker een aanrader. Weer uitstekend geregeld door Eduard!

 2. Peter 17 juni 2019 om 08:58 - Antwoorden

  Luxemburg – Esch-sur-Sûre

  4 dagen heerlijk gewandeld in een prachtige en rustige omgeving.
  De wandeltochten brengen je door heel veel afwisselende gebieden waar af en toe flink voor geklommen moet worden. Zeker de moeite waard. Helemaal de wandeltocht die je bovenaan de heuvel brengt tegenover het dorpje. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Esch-sur-Sûre.
  Het was ook prima vertoeven in het hotel. Ik had een luxe kamer genomen die zich in het hotel zelf bevindt. De kamer was zeer ruim en van alle gemakken voorzien en het eten in het restaurant was ook van een uitstekende kwaliteit. Verder waren de eigenaren zeer gastvrij en het personeel vriendelijk en attent. Al met al was het een hele fijne en goed verzorgde wandelvakantie.

Laat hier een reactie achter

STO Garant

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).