Berner Oberland, rondom Eiger, Mönch & Jungfrau

Een 8-daagse trektocht in het gebied van Eiger, Mönch en Jungfrau in de Zwitserse Alpen in een wandelgebied van superlatieven.
Je start is in Interlaken, een fraai stadje gelegen tussen de meren van Brienz en Thun.
Ten zuiden van Interlaken maak je een aantal wandelingen in het indrukwekkende Berner Oberland, met als achtergrond constant het imposante decor van immense besneeuwde bergtoppen.
Als je op de Kleine Scheidegg bent sta je bijna letterlijk aan de voet van de zo goed als loodrechte Eiger Nordwand en kun je je nauwelijks voorstellen dat die beklommen kan worden.
Het is het Zwitserland zoals je dat kent van kalenderfoto’s, koeien met bellen, bloemrijke Alpenweides, stilmakend mooie uitzichten, besneeuwde bergtoppen, oude boerderijen en feeërieke dorpjes als Lauterbrunnen en Mürren.

Berner Oberland - Eiger Daarbij hoef je je niet te haasten omdat het programma je voldoende tijd biedt om te kunnen genieten.
Iedere dag heb je keuze uit een lange(re) of korte(re) route waardoor dit toch wel spectaculaire wandelarrangement voor veel wandelaars geschikt is.
Op de 2 ‘vrije’ dagen in het programma krijg je suggesties mee voor dagtochten.

Accommodatie

Je slaapt 4 nachten in een prima hotel en 3 nachten in een guesthouse. Op dag 2, naar de Faulhorn, is bagagevervoer niet mogelijk. Voor deze nacht dien je paar overnachtingsspullen zelf mee te nemen. Je bagage staat in de volgende accommodatie weer op je te wachten.

  • Kamers met eigen sanitair
  • 1 Nacht geen bagagevervoer
  • Slapen aan de voet van de Eiger
  • Duits gesproken
  • Hond niet toegelaten

Dagprogramma Berner Oberland trektocht

Dag 1. Interlaken.
Aankomst in Interlaken, fraai gelegen tussen de Brienzersee en de Thunersee.

Dag 2. Interlaken – Faulhorn, 11 km – 4,5 uur; ▲800m / ▼100m (of 6 km – 2,5 uur).
Je start met een spectaculaire treinrit naar de top van de Schynige Platte. Het is genieten van het uitzicht op je wandeling naar het berghotel op de top van de Faulhorn.

Dag 3. Faulhorn – Grindelwald, 20 km – 6 uur; ▲100m / ▼1750m (of 6 km – 1,5 uur).
Je kunt via verschillende alternatieven afdalen naar Grindelwald. Grindelwald ligt verscholen in een lieflijke groene dalkom, omgeven door een imposant bergdecor met Eiger-noordwand en Wetterhorn.

Dag 4. Grindelwald – Wengen (upgraded: Kleine Scheidegg), 10 km – 4,5 uur; ▲1140m / ▼100m (of diverse kortere opties met trein).
Je kunt met de trein naar de Kleine Scheidegg, maar uitdagender is het om te wandelen en onderweg te genieten van het Alpine landschap. Met de trein (incl in de prijs) daal je af naar Wengen voor de overnachting.
Upgraded: Je overnacht in een historisch 4* hotel boven op de Kleine Scheidegg op ca 2000 meter hoogte onder de voet van de Eiger. Er is geen bagagevervoer mogelijk naar Kleine Scheidegg.

Dag 5. Wengen / Kleine Scheidegg: vrije dag.
Je kan de rustdag relaxed doorbrengen in Wengen of door het maken van een mooie wandeling in de omgeving.
Upgraded: Geniet van een ​​rustdag hier boven op de Kleine Scheidegg en geniet van alle wandelaars, klimmers en toeristen die hier heenkomen.

Dag 6. Kleine Scheidegg – Mürren, 18 km – 6,5 uur; ▲840m / ▼1250 m (of 9 km – 3 uur)
Upgraded: vanaf de Kleine Scheidegg gaat het bergaf naar Wengen. Vanuit Wengen reis je verder naar Lauterbrunnen onder in de vallei. Daarna volgt dan nog de relatief korte klim naar het volledig autovrije Mürren.

Dag 7. Mürren, vrije dag.
Nog een dag die je naar eigen inzicht kunt besteden, maar ook voor deze dag ontvang je 2 wandelsuggesties, bijvoorbeeld naar de top van de Schilthorn met z’n ronddraaiende restaurant. Deze berg is wereldberoemd geworden onder de naam “Piz Gloria”, door de James Bond film “On Her Majesty’s Secret Service “.

Dag 8. Vertrek na het ontbijt.

Interessante links