Pollfoss sneeuwschoenwandelreis

De Pollfoss sneeuwschoenwandelreis is een 8-daagse sneeuwzekere groepsreis waarbij je verblijft in het authentieke Pollfoss hotel met spa, gelegen in de Noorse Ottadalen vallei. Het karakteristieke houten hotel bevindt zich op het knooppunt van drie schitterende nationale parken: Jotunheimen, Breheimen en Reinheimen. Een prachtig gebied waar liefhebbers van ongerepte natuur hun hart op kunnen halen: het is rijk aan talloze meren, wilde beken, uitgestrekte vergezichten en bevroren watervallen. Uitgerust met sneeuwschoenen wandel je over veelal onbetreden sneeuw en zie je mogelijk elanden, sneeuwhazen en rendieren.

Programma

Het hotel Pollfoss bij het sneeuwschoenwandelarrangement in NoorwegenNa aankomst op het vliegveld in Oslo rijden we met privévervoer naar Lillehammer, waar we stoppen voor een lekkere lunch. Vervolgens rijden we verder en kom je eind van de middag aan bij het knusse Pollfoss hotel.

Vanuit het hotel maken we iedere dag een sneeuwschoenwandeltocht, en kom je op bijzondere plekken zoals een bevroren en ondergesneeuwd meer. Na iedere tocht keren we terug naar het hotel voor een voortreffelijke maaltijd en om (eventueel in de spa) tot rust te komen.

De exacte routes van de tochten staan van tevoren niet vast. Dit bepalen we ter plaatse op basis van de weersomstandigheden. We maken tochten vanuit het hotel en maken gebruik van privévervoer om een nieuw wandelgebied te ontdekken.

Op dag 7 bieden we je de mogelijkheid om een tocht te maken naar de Peer Gynt hytta (hut) – een tocht van ongeveer 6 uur, maar gezien de schilderachtige omgeving meer dan de moeite waard.
Op zondag vertrekken we weer naar het vliegveld van Oslo voor de reis terug naar Amsterdam. Halverwege maken we een tussenstop.