Rob Roy Way trektocht

De 125 km lange Rob Roy Way start in het dorpje Drymen ten zuiden van Loch Lomond, op de grens van de Lowlands en de Highlands. Je wandelt van daaruit in noordoostelijke richting door het Queen Elisabeth Forest Park, de grillige Trossachs, en het uitgestrekte berglandschap van de Centrale Highlands. De Rob Roy Way eindigt in Pitlochry. Per trein kun je terug naar Glasgow of naar Edinburgh.

Deze route is in mei 2002 geopend ter nagedachtenis aan Rob Roy, omstreeks 1700 een beruchte bewoner van deze streek .

Per dag wandel je tussen de 15 en 24 km. Als bagage draag je alleen een dagrugzak, je overige bagage wordt vervoerd. Wat is er mooier dan genietend van plaats naar plaats te wandelen en te weten dat alles voor je geregeld is: afwisselende routes, kaartmateriaal, routebeschrijvingen, goede accommodatie met vriendelijke mensen. Mocht er onderweg iets gebeuren dan is hulp slechts een telefoontje ver weg.

Accommodatie

Je overnacht in goede en gastvrij B&B’s. De accommodaties zijn meestal kleinschalig met slechts enkele kamers. Over het algemeen wordt de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s door de wandelaars geroemd.

De laatste nacht logeer je misschien in Carra Beag, gebouwd in 1875 en centraal maar rustig gelegen in het centrum van Pitlochry. Stefanus and Mari heten hun gasten hier Ceud Mile Failte. Uit eten kan meestal in de buurt; als dat niet mogelijk is boeken we de maaltijd in je accommodatie.

  • Kamers met eigen sanitair
  • Kleinschalig
  • Gastvrij
  • Contact met de eigenaren
  • Engels gesproken
  • Hond niet toegelaten

Dagprogramma Rob Roy Way

Dag 1.
Aankomst Drymen.

Dag 2.
Lijnwandeling van Drymen naar Aberfoyle, 16 km.
Je loopt een klein stukje over de West Highland Way waarna je in oostelijke richting afbuigt naar het Queen Elizabeth Forest.Rob Roy Way: de Falls of Dochart bij Killin

Dag 3.
Lijnwandeling van Aberfoyle, naar Callander, 16 km.
Door het bos loop je de Menteith Hills in. Dan wordt het terrein open met uitzichten langs Loch Venacher.

Dag 4.
Lijnwandeling van Callander naar Strathyre, 15 km.
Eerst wandel je een stuk langs de rivier. Via de Pass of Leny, de Falls of Leny, en het uitzicht op de Ben Leny bereik je het kleine Loch Lubnaig.

Dag 5.
Lijnwandeling van Strathyre naar Killin, 19 km.
Een spectaculaire tocht vandaag. Een bezoek aan het graf van Rob Roy in Balquhidder is een must op deze Rob Roy Way! Na Glen Ogle wanel je over een oude spoorlijn met uitzichten op Loch Earn, waarna je afdaalt naar het gemoedelijke Killin met de Falls of Dochart.

Dag 6.
Lijnwandeling van Killin naar Ardtalnaig, 19 km.
Na een kort stukje asfalt begint het pad langzaam te stijgen waarbij je uitzicht hebt op Killin en later op Loch Tay. Aan de overkant van het meer liggen indrukwekkende bergen waaronder Ben Lawers. Transfer terug naar Killin (Ardnaltaig heeft geen accommodatie).Wandelen over de Rob Roy Way: uitzicht onderweg

Dag 7.
Lijnwandeling van Ardtalnaig naar Aberfeldy, 24 km.
Een stevige wandeling. Onderweg heb je een fraai zicht op Taymouth Castle. Uiteindelijk daal je af naar het aantrekkelijke victoriaanse stadje Aberfeldy.

Dag 8.
Lijnwandeling van Aberfeldy naar Pitlochry, 18 km.
Veel uitzichten op de River Tay. Het gemengd bos is typerend voor dit deel van Schotland. In de verte zie je de karakteristieke top van de Shiehallion. Je komt uit in het toeristische Pitlochry, met zijn vele cafeetjes en Inns. Hier eindigt de Rob Roy Way.

Dag 9.
Na het ontbijt vertrek.

Interessante links: