Rob Roy Way

Mei niet meer boekbaar!

Rob Roy Way trektocht

De 125 km lange Rob Roy Way start in het dorpje Drymen ten zuiden van Loch Lomond, op de grens van de Lowlands en de Highlands. Je wandelt van daaruit in noordoostelijke richting door het Queen Elisabeth Forest Park, de grillige Trossachs, en het uitgestrekte berglandschap van de Centrale Highlands. De Rob Roy Way eindigt in Pitlochry. Per trein kun je terug naar Glasgow of naar Edinburgh.

Deze route is in mei 2002 geopend ter nagedachtenis aan Rob Roy, omstreeks 1700 een beruchte bewoner van deze streek .

Per dag wandel je tussen de 15 en 24 km. Als bagage draag je alleen een dagrugzak, je overige bagage wordt vervoerd. Wat is er mooier dan genietend van plaats naar plaats te wandelen en te weten dat alles voor je geregeld is: afwisselende routes, kaartmateriaal, routebeschrijvingen, goede accommodatie met vriendelijke mensen. Mocht er onderweg iets gebeuren dan is hulp slechts een telefoontje ver weg.

Accommodatie

Je overnacht in goede en gastvrij B&B’s. De accommodaties zijn meestal kleinschalig met slechts enkele kamers. Over het algemeen wordt de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s door de wandelaars geroemd.

De laatste nacht logeer je misschien in Carra Beag, gebouwd in 1875 en centraal maar rustig gelegen in het centrum van Pitlochry. Stefanus and Mari heten hun gasten hier Ceud Mile Failte. Uit eten kan meestal in de buurt; als dat niet mogelijk is boeken we de maaltijd in je accommodatie.

 • Kamers met eigen sanitair
 • Kleinschalig
 • Gastvrij
 • Contact met de eigenaren
 • Engels gesproken
 • Hond niet toegelaten

Dagprogramma Rob Roy Way

Dag 1.
Aankomst Drymen.

Dag 2.
Lijnwandeling van Drymen naar Aberfoyle, 16 km.
Je loopt een klein stukje over de West Highland Way waarna je in oostelijke richting afbuigt naar het Queen Elizabeth Forest.Rob Roy Way: de Falls of Dochart bij Killin

Dag 3.
Lijnwandeling van Aberfoyle, naar Callander, 16 km.
Door het bos loop je de Menteith Hills in. Dan wordt het terrein open met uitzichten langs Loch Venacher.

Dag 4.
Lijnwandeling van Callander naar Strathyre, 15 km.
Eerst wandel je een stuk langs de rivier. Via de Pass of Leny, de Falls of Leny, en het uitzicht op de Ben Leny bereik je het kleine Loch Lubnaig.

Dag 5.
Lijnwandeling van Strathyre naar Killin, 19 km.
Een spectaculaire tocht vandaag. Een bezoek aan het graf van Rob Roy in Balquhidder is een must op deze Rob Roy Way! Na Glen Ogle wanel je over een oude spoorlijn met uitzichten op Loch Earn, waarna je afdaalt naar het gemoedelijke Killin met de Falls of Dochart.

Dag 6.
Lijnwandeling van Killin naar Ardtalnaig, 19 km.
Na een kort stukje asfalt begint het pad langzaam te stijgen waarbij je uitzicht hebt op Killin en later op Loch Tay. Aan de overkant van het meer liggen indrukwekkende bergen waaronder Ben Lawers. Transfer terug naar Killin (Ardnaltaig heeft geen accommodatie).Wandelen over de Rob Roy Way: uitzicht onderweg

Dag 7.
Lijnwandeling van Ardtalnaig naar Aberfeldy, 24 km.
Een stevige wandeling. Onderweg heb je een fraai zicht op Taymouth Castle. Uiteindelijk daal je af naar het aantrekkelijke victoriaanse stadje Aberfeldy.

Dag 8.
Lijnwandeling van Aberfeldy naar Pitlochry, 18 km.
Veel uitzichten op de River Tay. Het gemengd bos is typerend voor dit deel van Schotland. In de verte zie je de karakteristieke top van de Shiehallion. Je komt uit in het toeristische Pitlochry, met zijn vele cafeetjes en Inns. Hier eindigt de Rob Roy Way.

Dag 9.
Na het ontbijt vertrek.

Interessante links:

2020-02-03T13:06:32+00:00

5 reacties

 1. Simone Kiekebosch 21 augustus 2016 om 13:55 - Antwoorden

  Schotland – Rob Roy Way

  Een heerlijke week gewandeld in Schotland. Na de West Highland Way is deze route niet druk. Nauwelijks mensen tegengekomen, heel aangenaam. De accommodaties waren fantastisch. Zelfs een privesauna bij Coire Buidhe in Strathyre. De behulpzaamheid van Wouter en Desiree van Braedaldare House in Killin die ervoor zorgden dat mijn vergeten kleding nog door werd gestuurd met het bagagevervoer. En niet te vergeten de kennismaking met Kathy Ross in Aberfeldy, wat een heerlijk mens!
  De route was goed beschreven en ook behoorlijk gemarkeerd.
  Enige nadeel is het asfalt. Zeker de eerste dagen loop je over een voormalig treinspoor, dat nu de fietsroute nummer 7 is geworden. Je loopt over het fietspad, beetje saai.
  We hebben af en toe een stukje asfalt vermeden door een stukje te liften en naast de weg te kijken naar wandelpaadjes.
  Het weer was zeker niet slecht. Slechts één dag regenjassen aangehad, regenbroeken niet aangehad. Wel bewolking en één dag behoorlijke storm, maar dat is dan ook het echte Schotland. Nauwelijks midges gezien, ook dat was goed geregeld door Travellers…
  Overweeg om een extra nacht in Pitlochry te boeken. Dan kun je nog een dag fantastisch wandelen, de Ben y Vrackie op! Schitterend gebied.

 2. T.H. 17 mei 2015 om 17:57 - Antwoorden

  Betreft Schotland Rob Roy Way.
  Hieronder lees je de reactie van een deelnemer die net terug is van de RRW, die hij solo heeft gelopen (liep al vaker via Travellers solo).

  Dag Eduard,

  Schotland was weer fijn, wel nat en winderig (voor al op zondag 3 mei en dinsdag 5 mei), de laatste 2 dagen droog.

  Ja, dinsdag de 5e was een memorabele dag: de hele dag wind en regen en het ging steeds harder. Dankzij deze ervaring weet ik inmiddels dat ik ook dan 30 km kan lopen … in NL ga ik dan nl. niet! Nu had ik geen keus. Met regenjas, petje op + capuchon van regenjas eroverheen, regen overbroek (met drukknopen, rits en klittenband, kun je over je broek aandoen zonder die grote bergschoenen uit te hoeven doen), was het te doen. Wel 2x een uur pauze genomen om op te drogen, want je gaat van binnenuit enorm zweten en wordt zo ook nat 😉

  Aan het eind van de dag was ik toch wat narrig … alles op de kamer van de B&B uithangen, verwarming aan, afspoelen in bad met biertje en zakje oil & vinegar chips van Walker’s, TV kijken, ach, zo maak je het leuk!

  De onderkomens waren stuk voor stuk goed tot zeer goed, met het Ardeonaig Hotel als topper. Dat was wel fijn, want die dag kon ik de route niet vinden (signposts ontbraken) maar had ik het geluk een bus tegen te komen die me naar het pittoreske hotel bracht.’s Morgens al de Mentieth Hills getrotseerd (als ik daar een enkel had verstuikt, op een rots of in de modder, dan had ik kunnen blijven blazen op mijn noodfluitje, er was niemand), ’s middags zoekgeraakt na Killin. Ik zat goed, maar de routebeschrijving uit 2006 is ‘oudated’, ik vertrouwde het niet en ben teruggegaan.

  Toch weer een hele speciale reis, blij dat ik het weer gedaan heb, ook om te ervaren dat ik conditioneel het nog steeds makkelijk aankan, sterker nog, zo soepel ging het nog nooit, ik ben sinds december wat anders gaan trainen en ben sterker geworden, superfit! Niet gek voor een inmiddels 48-jarige.

  De eerste dag liep ik de eerste etappe van de West Highland Way (Milngavie – Drymen), dan heb je veel meer wandelaars (met name buitenlanders) dan op de Rob Roy Way, dan kom je vrijwel niemand tegen overdag, en als je mensen in de pub of B&B ontmoeten zijn het Schotten. Prima, ik heb een paar keer vreselijk gelachen met ze.

  Dus tevreden over de arrangements, alles was weer goed verzorgd, wordt wie weet vervolgd.

 3. Andre Quak 4 juni 2014 om 12:54 - Antwoorden

  Bestemming/onderwerp: Schotland – Rob Roy Way

  Na 2x de West Highland Way gelopen te hebben is dit jaar de keuze gevallen op de Rob Roy Way.
  Iets minder ver en iets minder zwaar dan de WhW, maar wel weer een lange afstandspad dat je langs het immer afwisselende en schitterende landschap voert van dit prachtige land.
  De door Travellers geselecteerde accomodaties direct langs de route worden allemaal beheerd door zeer gastvrije en behulpzame hosts. Iedere middag weer een verrassing waar je terecht komt, maar ondanks de verschillen qua uitrusting/inrichting voel je je overal direct thuis.
  Bij startpunt in Drymen was het leuk om wederom in Hillview bij Adele te verblijven. In Strathyre bij Airlie House kwamen we letterlijk in een warm bad. Een kingsize kamer met dito badkamer en dus een heerlijk warm bad om de spiertjes te ontspannen. Cathy Ross in Aberfeldy wordt veelgeprezen en terecht, wat een geweldige gastvrouw en super ontbijt!! De laatste 2 dagen in Pitlochry bij Rosehill waren ook super. Perfect gelegen met een modern uitgeruste kamer met uitzicht over de hele stad!

  De hele reis zeer goed wandelweer gehad (slechts 1 bui van 1,5 uur) en de laatste dagen zelfs een strakblauwe lucht. Tijdens de afwisselende dagwandelingen bijna dagelijks het pad gekruist met herten en reeën en meerdere malen het "gehamer" van spechten gehoord. Anders dan de West Highland Way is deze route erg rustig. Tijdens de 7 dagen wandelen nog geen 10 andere wandelaars en slechts een paar fietsers tegen gekomen.

  Het verstrekte kaartmateriaal en aanvullende route-omschrijvingen waren heel duidelijk maar slechts af en toe benodigd.
  Anders dan op de meeste websites staat aangegeven is de volledige route waymarked zelfs bij recente aanpassingen van de route.

  Afgelopen weekend thuis gekomen na wederom een fantastische vakantie/wandeltocht. De ervaringen, ontmoetingen en prachtige vergezichten liggen nog vers in het geheugen. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende keer dat ik zo’n trip kan maken. Zeker met de uitstekende verzorging door Eduard/Travellers komt het dan ook weer goed!

 4. Peter en Ina 16 september 2011 om 20:44 - Antwoorden

  Bestemming/onderwerp: Schotland – Rob Roy Way

  Begin september 2011 de Rob Roy Way gewandeld in Schotland.
  Als je in wat heuvelachtig gebied ongeveer 20 km per dag aankan is het een heuse aanrader. In totaal is het zeven dagen wandelen waarin je ruim 150 km aflegt en je naast een mooie omgeving met een indrukwekkende natuur, in prima accomodaties verblijft. Voorts maak je kennis met de overweldigende vriendelijkheid van de lokale bevolking.
  Wij hebben genoten. Bedankt

 5. Stroeken 7 september 2010 om 18:26 - Antwoorden

  Bestemming/onderwerp: Schotland / Rob Roy Way

  Laatste week van augustus tot 3 september 2010 hebben we prachtig weer gehad. Schitterende wandelingen en goede routebeschrijving.
  Mooie dorpen en gezellige b en b’s. Veel verschillende vergezichten, bloeiende hei. voor 10 pond barmeals en het cooked breakfast smaakten ons prima.

Laat hier een reactie achter

STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).