Over onze wandelvakanties

Individuele wandelvakantie

Bij een individuele wandelvakantie bepaal je zelf met wie je gaat en wanneer je weg wilt. Als er accommodatie beschikbaar is, kan de reis doorgaan.

Je kunt de meeste van onze arrangementen ook alleen (solo) boeken. Je dient dan rekening te houden met een hogere reissom, omdat dan alle kosten van een reis door één persoon betaald moeten worden.

Wij zorgen voor de reserveringen, kaartmateriaal, routebeschrijvingen, bagagetransport, maaltijden etc, zodat je ontspannen op vakantie kunt in de wetenschap dat alles goed is geregeld.

De reis naar de bestemming en weer terug is niet in de reis inbegrepen, daar dien je dus zelf voor te zorgen.

Groepsreis

Travellers biedt een beperkt aantal groepsreizen. Met Pinksteren, de herfst, de Kerstdagen en rond Oud & Nieuw organiseren we groepsarrangementen in “onze” eigen mooie Achterhoek.

Sinds de winter van 2017-2018 zijn we een samenwerking aangegaan met Sneeuwhaas Winterwandelen en bieden we sneeuwschoenwandelvakanties aan in Italië en in Oostenrijk. De reizen worden begeleid door een ‘Sneeuwhaas’ winterexpert. De ‘wandelroutes worden met veel aandacht voor veiligheid (vrij van lawinerisico) samengesteld en staan garant voor een mooie beleving in de witte bergwereld.

Deelnemers aan een groepsreis zijn uiteraard mensen die graag wandelen, veel willen zien en het daarnaast leuk vinden om anderen te ontmoeten en te leren kennen. Leeftijden spelen hierbij eigenlijk geen rol. Als je denkt aan de fysieke eisen van een arrangement te kunnen voldoen dan ben je van harte welkom om mee te wandelen, ongeacht je leeftijd.

Een groepsreis is een reis met een vaste vertrekdatum, een vast programma en een begeleider/ster die zorgt voor een goede gang van zaken. Meer dan tachtig procent van de deelnemers aan onze groepsreizen boekt alleen en kiest voor het gemak, de gezelligheid en soms veiligheid van een – kleine – groep.

Achter de reisdata vind je de status van de reis.
Dit betekent dat het minimale noodzakelijke aantal deelnemers voor de reis heeft geboekt en de reis dus definitief doorgaat. Je kunt op deze reis nog boeken voor de laatste plaatsen.
De reis is vol. Het kan echter voorkomen dat een deelnemer annuleert, dus we plaatsen je graag op de – vrijblijvende – wachtlijst.
Een reisbegeleider (m/v) bij Travellers is geen gids. Hij is een ervaren wandelaar die ervoor zorgt dat een reis goed uitgevoerd wordt. Hij zal ervoor zorgen dat de groep de weg vindt en niet aan het dwalen komt. De begeleider heeft de sociale vaardigheden om met een groep mensen om te gaan, maar is geen maatschappelijk werker.
Een groepsreis kan alleen doorgaan bij voldoende deelname. Uiterlijk drie weken voor vertrek bepaalt Travellers of een reis al dan niet door zal gaan.

Standplaats / trektocht

Bij een standplaatsreis verblijf je in één accommodatie van waaruit je dagtochten maakt in de omgeving. Veelal heb je keuze in de lengte van de dagtochten. Je kunt er uiteraard ook altijd voor kiezen om een dag niet te wandelen.
Bij een trektocht loop je van de ene accommodatie naar de volgende en wordt je bagage vervoerd. Over het algemeen kun je de lengte van de wandelingen niet aanpassen. Op een trektocht kun je altijd extra nachten boeken, als je bijvoorbeeld een rustdag wilt. Je moet dat al wel gelijk bij de boeking aangeven.

Zwaarte

Een dagwandeling bij Travellers ligt zo tussen de 15 en 22 km, soms meer. Als bagage draag je alleen een dagrugzak met daarin spullen voor onderweg. Vaak krijgen we de vraag hoe zwaar een reis is. Dat is niet altijd even gemakkelijk aan te geven en is vaak zeer afhankelijk van bijvoorbeeld het weer. Toch hebben we de reizen een zwaarte-code gegeven van één tot vier “sterren”. De zwaarte van de sterren kun je ongeveer als volgt vertalen:

Zwaarte 1

Wandeltochten relatief vlak.
Reis geschikt voor iedereen met een goede gezondheid.

Zwaarte 2

Reis met wandelingen in heuvelachtig terrein.
Geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enig doorzettingsvermogen.

Zwaarte 3

Reis met pittige veelal lange dagtrajecten, meerdere dagen na elkaar, zonder rustdagen, in heuvelachtig terrein.
Naast een goede gezondheid zijn een goede conditie en doorzettingsvermogen belangrijk.

Zwaarte 4

Reis met pittige tot zware trajecten in heuvelachtige en/of bergachtige gebieden, soms met grote hoogteverschillen.
Nodig zijn een goede gezondheid, een goede conditie en doorzettingsvermogen.
Training vooraf zeer wenselijk.

!Let op! bij sneeuwschoenwandelen: bij de sneeuwschoenwandelreizen hanteren we een specifiek niveau per reis. Kijk in de uitgebreide reisinformatie voor de toelichting!

Accommodaties

De accommodaties die we gebruiken voor onze wandelvakanties zijn zeer divers. We overnachten o.a. in een boerderijpension, taveerne, bed & breakfast, gasthof, herberg, hotel, kasteel, landhuis, guesthouse, privé huizen, chambre d’hôte.
We kiezen veelal bewust voor kleinschalige accommodaties. Een “nadeel” daarvan is dat het wel eens lastig kan zijn om een wat grotere groep wandelaars onder te brengen. Ook zijn er soms beperkingen t.a.v. het aantal eenpersoonskamers.

Eigen groep

We zien steeds vaker dat mensen er met een eigen groepje op uit willen: wandelvrienden, kennissen, familie of collega’s. Wil je met een eigen groepje een keer naar een bestemmingen uit ons programma? Bel of mail eens om te overleggen wat de mogelijkheden zijn, we denken graag met je mee.

Wel/niet inbegrepen

Bij iedere reis staat beschreven wat wel en niet is inbegrepen, let daar goed op als je reizen van verschillende organisaties met elkaar vergelijkt. De kosten van maaltijden zijn soms wel, soms gedeeltelijk, soms niet inbegrepen. Reis naar de bestemming, persoonlijke uitgaven, drank en verzekeringen zijn nooit inbegrepen.

Bij de arrangementen is de reisprijs altijd aangegeven per persoon, waarbij de prijs gebaseerd is op 2 personen die samen een kamer delen.

Daarnaast zijn er voor alle individuele reizen boekingskosten verschuldigd.