Wandelen in het Natuurpark Zuid Eifel

Het Duits-Luxemburgs Natuurpark is een grensoverschrijdend natuurpark. Het Duitse gedeelte hiervan is de Zuid Eifel.

Het gebied kent een aantal hooggelegen plateaus, waar rivieren omheen stromen. De randen van deze plateaus worden deels gevormd door grillig afgebroken rotsformaties. Veel wandelingen gaan over, langs en tussen deze rotsen, wat regelmatig spectaculaire en vaak smalle paden oplevert. Het Müllertal in Luxemburg – ook wel Klein Zwitserland genoemd – is hiervan een bekend voorbeeld, maar ook de Teufelsschlucht vlakbij de accommodatie. In beide spectaculaire gebieden hebben we een wandeling beschreven.

De uitvalsbasis voor de wandelingen is het kleine en rustig gelegen dorpje Prümzurlay. Een keer een dag niet lopen? De fraaie stad Trier ligt op slechts 30 km en Luxemburg stad op 50 km.

Accommodatie

Je logeert in een prima pension, zoals vaker in Duitsland een ruim opgezet gebouw, met riant grote slaapkamers. In principe boeken we een kamer met balkon, alleen als die niet beschikbaar is krijg je een kamer zonder balkon. Rond het pension ligt een enorme tuin, die grenst aan de rivier de Prüm. Veel wandelaars waarderen de kookkunst van mw. Haller.

  • Ruime kamers met eigen sanitair
  • Sauna
  • Fitness ruimte (klein)
  • Goede keuken
  • Duits gesproken
  • Honden niet toegestaan

Programma Natuurpark Zuid Eifel

Wandeling 1.
Rondwandeling Schloss Weilerbach; 10 km.
Vanuit het dorpje Ferschweiler (3 km met de auto) kun je een eerste inloopwandeling maken naar het fraaie Schloss Weilerbach.Wandelen tussen de rotstorens in de Teuffelschlucht

Wandeling 2.
Rondwandeling Teufelsschlucht: 14, 17 of 21 km.
Vanuit de accommodatie is het maar een paar kilometer lopen naar de Teufelsschlucht, een van de spectaculaire wandelgebieden hier in de Zuid Eifel. Langs, tussen en over indrukwekkende rotsformaties klim je uiteindelijk omhoog naar het plateau. Later kijk je uit over de Sûre die de grens vormt met Luxemburg. Aan de overkant ligt Echternach.

Wandeling 3.
Rondwandeling Eisenach; 13 of 16 km (of langer).
Een wandeling in stilte en rust langs akkers en weilanden met weidse uitzichten over het omringende landschap.

Wandeling 4.
Rondwandeling Holsthum; 11 of 19 km.
Een steile klim gelijk vanaf het pension brengt je naar de kasteelruïne van Prümzurlay. Vanuit de ruïne heb je een mooi uitzicht over het dal van de Prüm. Later op de wandeling kom je bij de kapel ‘Klause Schankweiler’, diep verscholen in het bos.Brug over de Prüm in de Zuid Eifel

Wandeling 5.
Rondwandeling Minden: 12 of 17 km.
Een 2-landen tocht, een stukje Duitse Zuid Eifel en een stuk Luxemburg. Je loopt door een intiem bos, passeert de rivier de Sûre en later loop je over een smal pad hoog boven het dal.

Wandeling 6.
Rondwandeling Mullertal; 13, 16 of 21 km.
Een dag stappen in Luxemburg in het beroemde Müllertal. Gewoon heel spectaculair: smalle paadjes, klimmen, dalen, nauwe doorgangen, trappen, ladders en bizarre rotsformaties, soms tientallen meters recht boven je.

Detailinfo
Boek Reis