Sneeuwschoenwandelen Oostenrijk – Hohe Tauern

Na de succesvolle sneeuwschoenreizen van afgelopen winters biedt Travellers in samenwerking met “Sneeuwhaas” ook komende winter weer een aantal sneeuwschoen wandelvakanties, waaronder deze reis naar de Hohe Tauern

Per trein reizen we naar het rustige berg dorpje Mallnitz, gelegen op 1190 meter hoogte waardoor de kans op sneeuw relatief groot is.
Het dorpje ligt aan de rand van een rustig deel van het National Park Hohe Tauern. Dit is met een oppervlakte van 1.856 km2 één van de grootste natuurgebieden van Europa en het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen
De Ankogel, Säuleck en ‘Tauernkönigin” Hochalmspitze torenen hoog en verleidelijk boven het dal uit.
Vanuit het dorp maken we sneeuwschoenwandelingen in het dal maar met een van de kabelbanen zijn ook hogere dalen en wandelingen bereikbaar.

  • Gastvrij hotel met wellness
  • Keuze uit ❆, ❆❆ of ❆❆❆ week
  • Ervaren begeleiding
  • Reis per trein

Accommodatie

Het hotel Eggerhof bij het sneeuwschoenwandelarrangement in Hohe Tauern
We logeren deze week in het sfeervolle familiehotel Eggerhof. Het hotel beschikt over twee huizen waarin de kamers zijn gevestigd en heeft een wellnessruimte, waar het na een inspannende wandeldag goed toeven is. We zullen ons welkom voelen door de rust, het comfort en de informele bediening. Uit de keuken komen ’s avond de meest heerlijke lokale en internationale gerechten.

  • Ruime kamers met badkamer / wc / wifi
  • Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met meer gangen menu en saladebuffet
  • Lunchpakket wordt voor ons bereid met (Marsch-) thee voor de eigen thermoskan
  • Moderne wellness met sauna en rustruimte
  • Gelegen in dorp met officieel predicaat “Heilklimatische Höhenluftkurort’

Sneeuwwandel programma

Kies voor het niveau dat het beste bij je past, er zijn 3 zwaarte varianten.
Het programma is uiteraard onder voorbehoud van de weersomstandigheden, waarbij de begeleider uiteindelijk uiteindelijk bepaalt wat er zal gebeuren.
De wandelingen beginnen vaak bij het hotel maar af en toe maken we ook gebruik van openbaar vervoer, taxibusjes of een kabelbaan om bij de start te komen.

❆:
Tau 02: za 27 jan – za 03 feb.

Tau 04 za 09 mrt – za 16 mrt
ca. 4-5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km..

❆❆:
Tau 01: za 06 jan – za 13 jan.

TAU 03: za 24 feb – za 02 mrt

ca. 5-6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.

Dag 1.

Vertrek vroeg in de ochtend per trein uit Utrecht (ca 08.00 uur) of Arnhem (ca 08.30 uur) naar Oostenrijk. Aankomst in de avond en aansluitend transfer naar het hotel.
Treintijden zijn een indicatie. Precieze tijden en aantal keer overstappen zijn ca 2 weken voor vertrek pas definitief bekend.

Dag 02 – 07. Sneeuwwandelingen
Mallnitz is dit jaar een nieuwe bestemming. De sneeuwschoenwandelingen die we hieronder voorstellen zijn voorbeelden van mogelijkheden die zijn besproken met Markus Supersberger, wintergids en eigenaar van het hotel.
Hieronder een selectie uit de mogelijkheden. Zie de detailinfo voor meer.
Op dag 2 krijg je ook instructie over het gebruik van de veiligheidsmaterialen.

=> Schwussnerhütte
Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats van de Ankogel-banen. Hier start een mooie dalwandeling in het Seebachtal. Doel is de Schwussnerhütte op 1328m.

=> Häusleralm
Deze tocht loopt zuidwestwaarts Mallnitz uit naar het Tauernblick uitzichtpunt Häusleralm op 1886m.

=> Dösenerhütte
Met taxi-vervoer rijden we naar parkeerplaats Dösental en maken we een wandeling naar de Konradhütte. Indien mogelijk en gewenst kunnen we doorlopen naar de Dösenerhütte op 1976m.

=> Kaponig
Iets verder weg van Mallnitz ligt het dal van Kaponig. Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats en dan volgt een prachtige wandeling via de Stranighütte op 1500m en de Bodenhütte op 1700m naar de oude Jachthut de Moosbodenhütte.

Een aantal zwaardere tochten zijn:

=> Hagener Hütte
Zie wandeling Stockerhütte. Waar de eerste tocht eindigt, start deze pittige wandeling naar de Hagener Hütte op 2448m hoogte. Met vervoer naar de parkeerplaats Jausenstation en door glooiend landschap dat steeds steiler wordt naar het hoogste punt. De afdaling volgt een meer westelijke route door het dal.

=> Romaten
Bij goede omstandigheden vanaf het Jausenstation Jamnigalm, westelijk om de Feldspitz naar de bergtop Romaten, 2696m.

=> Grauleitenspitze
Nu starten we bij het Bergstation van de Ankogelbaan. Een korte, maar pittige tocht volgt naar de Grauleitenspitze, 2891m.

=> Kleiner Ankogel
Ook deze tocht start bij het Bergstation van de Ankogelbaan. Het hoogste punt van de Mallnitz Sneeuwhaas-week, de Kleiner Ankogel, 3096m, kunnen we alleen bij de beste omstandigheden bereiken, maar als de omstandigheden het toelaten is het een echt hoog(s)tepunt; een echte ‘Parel van Mallnitz’ dus!

Dag 08.
‘s Morgens transfer naar het station en dan met de trein terug naar Nederland. Uitstappen kan in Arnhem, Utrecht of Amsterdam.

Bekijk ook onze andere sneeuwschoenwandelvakanties.

Italië – Dolomieten
Oostenrijk – Steiermark
Oostenrijk – Tirol