Wandelen in Spanje

trektocht in de Catalaanse pyreneeën

Pyreneeën, Shepherd’s Trail

reistype:
trektocht
zwaarte:
4
prijs:
v.a. 7 dg € 845
aantal dagen:
7
Info bord op de Camino Primitivo

Santiago de Compostela via de Camino Primitivo

reistype:
trektocht
zwaarte:
3
prijs:
v.a. 18 dg € 1795
aantal dagen:
18

Spanje is een groot land met een enorme verscheidenheid aan natuurgebieden en gebergtes. Denk aan de prachtige eilanden en kustgebieden als de Costa Brava en Costa Daurada maar ook aan berggebieden als de Sierra Nevada in Andalusië, de Picos de Europa in Galicië en de machtige Pyreneeën die de grens vormen met Frankrijk.
Kortom een paradijs voor wandelaars.

Travellers biedt in het noorden van Spanje 2 trektochten aan.

1. Trektocht Pyreneeën.

Vanuit La Pobla wandel je naar het noorden in de richting van het Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici waarvan je de tot meer dan 300 meter hoge toppen in de verte kunt zien zien liggen. Deze trektocht, de Shepherd’s Trail, is bedacht en uitgezet door een aantal lokale mensen accommodaties om wandelaars naar deze lege streek te trekken. Je overnacht bij deze buitengewoon gastvrije mensen in hun eigen accommodaties.

2. Trektocht Camino Primitivo.

De Camino Primitivo is de eerste en oudste route naar Santiago de Compostela. de route voert je over ruim 300 km door een zeer leeg en oorspronkelijk deel van Asturië. Deze route wordt – nog – relatief weinig belopen in tegenstelling tot de inmiddels zeer drukke Camino Frances.