Trektocht Lake District

De Lakeland Round is een ‘eigen’ rondgaande trektocht. Je wandelt langs de meest schilderachtige plekken van het Lake District. Je loopt door bekende, maar ook minder bekende delen van het gebied, over oude paden, tussen de bergen en over passen. De hoogteverschillen blijven beperkt, maar als je wilt kun je echter iedere dag wel een top beklimmen.

Het Lake District National Park is een schilderachtig gebied met ruige bergen en romantische dalen. Kenmerkend zijn de vele – vaak grote – meren. Het hele gebied kent een dicht net aan wandelpaden.

Tijdens het wandelen loop je alleen met een dagrugzak met daarin de spullen die je onderweg nodig hebt. Een lunchpakket koop je onderweg in een dorpje of kun je ‘s morgens in je B&B bestellen. Per dag loop je tussen de 12 en 20 km met de nodige hoogtemeters.

Accommodatie

Je overnacht in sfeervolle en gastvrije B&B’s. De meeste B&B’s zijn kleinschalig met slechts enkele kamers. De accommodatie kan modern zijn of juist een sfeervol oud huis. Over het algemeen wordt de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s geroemd. Ook de ligging is soms heel bijzonder.

Eén van de accommodaties die we gebruiken is van Angela and Martin Clark. Hun comfortabele Banerigg Guest House ligt vlakbij Grasmere. Hun huis heeft 6 kamers en ligt heel idyllisch aan de rand van Grasmere Lake. Uit eten kan meestal in de buurt; als dat niet mogelijk is boeken we de maaltijd in je accommodatie.

  • Kamers met eigen sanitair
  • Kleinschalig en sfeervol
  • Gastvrij
  • Contact met de eigenaren
  • Engels gesproken
  • Hond niet toegelaten

Dagprogramma Lake District

Dag 1.
Aankomst Broughton-in-Furness.

Dag 2.
Broughton – Coniston, 18 km.
Je wandeling begint door weide- en bouwland. In de loop van de dag komen de bergen dichterbij. Het laatste stuk loop je langs Coniston Water.lake-district, voetbrug over rivier

Dag 3.
Coniston – Grasmere, 16 km.
De hoogteverschillen vallen vandaag nog mee, hoewel je midden tussen de bergen loopt.

Dag 4.
Grasmere – Rosthwaite, 12 km.
Je klimt vanuit Easdale Valley naar Greenup Edge. Vervolgens daal je naar een van de meest romantische dalen in het Lake District: het Borrowdale.

Dag 5.
Rosthwaite – Braithwaite, 13 km.
Een schitterende wandeling voert je over de toppen van High Spy, Maiden Moor en Catbells. Van boven af heb je een fantastisch uitzicht op Derwent Water, een van de mooiste meren in het gebied.

Dag 6.
Braithwaite – Buttermere, 15 km.
Je loopt omhoog in het Coledale, omgeven door bergen. Na de pas veranderd het uitzicht en wordt het landschap weidser met Crummock Water onder je, Loweswater aan je rechterhand en Buttermere links.wandelen in het lake-district

Dag 7.
Buttermere – Boot, 20 km.
Eerst wandel je rond het meer en dan steek je de oude pas Scarth Gap over naar Ennerdale. Via de fraaie en steile Black Sail Pass bereik je Wasdale Head. Dan volgt de laatste klim naar Burnmoor Tarn en daal je naar het prachtige dal van Eskdale waar je accommodatie ligt.

Dag 8.
Boot – Broughton, 20 km.
De laatste etappe voert door de meer verlaten heuvels van het Lake District. Je wandelt naar Duddon Valley en een oude track voert je naar de laatste klim, waarna je het zicht op zee hebt.

Dag 9.
Na het ontbijt vertrek.

Interessante links: