3 reizen met vertrekgarantie + extra reis in maart!

Sneeuwschoenwandelen Italië – Dolomieten

Sneeuwschoenwandelen is een ideale wintersport voor de wandelliefhebber.
Waar een pak sneeuw de ‘normale’ wandelaar het wandelen moeilijk tot zelfs onmogelijk kan maken, is de sneeuwwandelaar juist uitermate blij met een dik pak sneeuw.
Je gespt een paar sneeuwschoenen onder je wandelschoenen, trekt je gamaschen aan, pakt je stokken en zonder verdere hulpmiddelen loop je fluitend de stille witte sneeuwwereld in!
Wandelen op sneeuwschoenen is vergelijkbaar met ‘gewoon’ wandelen. Alleen als je voorop loopt om een spoor te maken in diepe(re) sneeuw vraagt dat wel meer energie.
We organiseren deze sneeuwschoenreizen samen met Erika en Rob van Sneeuwhaas. Beide zijn ervaren sneeuwschoenbegeleiders.

Onze sneeuwwandeltochten maken we met een kleine groep van max 15 personen vanuit een klein bergdorpje in de Noord-Italiaanse Dolomieten. Het dal van Villnöss ligt in het Duitstalige Zuid Tirol, net ten zuiden van de Brennerpas.
Ons hotel ligt op een hoogte van zo’n 1350 meter is maximaal sneeuwzeker. Als we de deur uitstappen kunnen we letterlijk alle kanten op: richting Naturpark Puez Geisler en Parco Naturale Puez Odle, door dalen met kleine dorpjes en uiteraard de bergen in waar bijvoorbeeld de befaamde Aldolf Munkelweg loopt.
De eerste reis, met Kerst, kent lichtere tochten, bij de andere 3 data zijn de tochten uitdagender.

  • Gebied met maximale sneeuwzekerheid
  • Prima hotel met sauna / whirlpool
  • 1 persoonskamer – beperkt – mogelijk
  • 1 Lichte en 2 zwaardere reizen
  • Ervaren begeleiding
  • Reis per trein

Bekijk ook onze sneeuwschoenwandelvakanties in Oostenrijk.

Oostenrijk – Steiermark
Oostenrijk – Tirol
Oostenrijk – Vorarlberg

Accommodatie

Sneeuwschoenwandelen Dolomieten Hotel Ranuimüllerhof is deze week onze basis voor het sneeuwschoenwandelen. Het ligt net even buiten het kleine dorpje St. Magdalena, met uitzicht over het dal. Achter het hotel liggen de imposante bergtoppen van de Dolomieten. ’s Avonds, na een hele dag in de sneeuw, maak je kennis met heerlijke en smakelijke gerechten uit de lokale Zuid Tiroolse keuken. Bij het ontbijt maken we zelf een lunchpakket klaar voor onderweg.
We hebben de beschikking over een aantal 2-persoonskamers (op indeling) en een beperkt aantal 1-pk’s. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Wifi is aanwezig.

Sneeuwwandel programma.

Je kunt kiezen uit 4 reizen van 8 dagen.
Het programma voor de lichtere en zwaardere reis is deels hetzelfde, alleen zijn bij de lichtere reis de dagafstanden korter en hoogteverschillen minder. Het aantal wandeluren zal bepalend zijn.
Het programma is uiteraard onder voorbehoud van de weersomstandigheden, waarbij de begeleider uiteindelijk bepaalt wat er zal gebeuren.
De wandelingen beginnen vaak bij het hotel maar af en toe maken we ook gebruik van openbaar vervoer, taxibusjes of een kabelbaan om bij de start te komen.

Lichte week 2017:
DOL 01: 21 dec – 28 dec. Vertrekgarantie!
ca 4,5 wandeluren per dag, 300 – 500 meter stijgen en/of dalen, afstand 8 – 12 km.

Zwaardere weken 2018:
DOL 02: za 03 feb – za 10 feb. Vertrekgarantie!
DOL 03: za 03 mrt – za 10 mrt. Vertrekgarantie!
DOL 04: za 10 mrt – za 17 mrt. Extra reis!
ca 5,5 wandeluren per dag, 500 – 1000 meter stijgen en/of dalen, afstand 12 – 15 km.

Dag 01.
Treinreis Utrecht / Arnhem – Dolomieten. Vertrek Utrecht ca 7.00 uur, Arnhem 07.30 uur.
Aankomst in het hotel in de avond.

Dag 02 – 07: keuze uit onderstaande wandelmogelijkheden.

Tocht onder langs het Geisler massief.
Een bosrijke route door het Puez-Geisler Naturpark voert ons over een deel van de ‘historische’ Adolf Munkelweg naar een hoogte van ruim 2000 meter. Onderweg hebben we prachtige uitzichten op de Noordwand van het Geisler massief.

Naar de top van de Gabler – 2600 m.
De klim begint door het bos en al snel komen we in een weidse open wereld waarbij de uitzichten rondom steeds mooier worden op toppen als de Peitlerkofel en de Geislerspitzen. Een steile laatste klim brengt ons op de top waar we genieten van de witte bergwereld.

Naar de waterscheiding.
Tussen 2 dalen ligt altijd een pas. Tussen het dal van de Aferer en het dal van de Rio Lasanca ligt de Punta so Rodella, het doel van de wandeling. We volgens deels de Dolomieten Höhenweg tot aan de voet van de Puita op 200 meter. Via uitgestrekte almen sneeuwschoenen we weer omlaag.

Hapje eten op de Rossalm.
Lokale specialiteiten in Sud-Tirol in de Dolomieten Via een fraai kronkelend bospad klimmen we naar de boomgrens. Zodra we daar boven zijn hebben we weer stilmakend mooie uitzichten op de witte bergen rondom. Op de Rossalm, op 2200 meter, kunnen we een Tiroler specialiteit eten voordat we aan de afdaling beginnen.

Vilnöss dal en Eur de Bredles.
We wandelen naar einde van het Villnöss dal, waarbij we bijna steeds zicht hebben op de bijna 3.000 meter hoge pieken en rotswanden van de Furchetta en de Sass Rigais. De top van Eur de Bredles, op 2.150 meter, ligt binnen bereik…. Deze route is relatief schaduwrijk en heeft daarom bijna altijd prima sneeuwcondities

Op naar de Zendleserkofel.
Vanaf de Kaserill Alm, waar een hut staat, wordt het dal steeds smaller, waarbij de toppen hoog boven ons uit torenen.
De 2400 meter hoge Zendleserkofel is ons doel. Vanaf de top genieten we van de weidse uitzichten.
Op de afdaling komen we langs de Schlütterhütte, waar we een pauze kunnen inlassen.

Wandeling Plavatscher Kofel.
Vanuit ons hotel wandelen we door de besneeuwde bossen en over de witte almen rond St. Magdalena en Villnöss. We komen we niet zo hoog als andere tochten.

Wandeling Ottohöhe.
Een rondwandeling langs een aantal lager gelegen dorpjes. Via St. Magdalena, St. Peter en St. Jakob met hun fraaie kerkjes wandelen we naar de Otthöhe op 1.460m.
We krijgen zo een mooie indruk van dit gebied.

De Pfannerspitze 2.434m
Via het kleinschalige wintersportgebied de Plose klimmen we naar de 2434 meter hoge top top van de Pfannerspitze, waarbij het laatste deel over een kam voert. Vanaf de top hebben we o.a. zicht op het steile kalkgebergte van de Geislergruppe.

Dag 08.
Vroeg vertrek met de trein weer naar Nederland. Aankomst Utrecht ca 20.00 uur

Detailinfo
Boek Reis