Cumbria Way

Trektocht Cumbria Way

De trektocht Cumbria Way loopt dwars door het Lake District National Park. Het Lake District is een schilderachtig gebied met ruige bergen en romantische dalen. Kenmerkend zijn de vele – vaak grote – meren. Vanwege het dichte net aan wandelpaden een ideale bestemming voor een wandelvakantie.

De Cumbria Way loopt in ruim 100 km van Ulverston in het uiterste zuiden naar Carlisle in het noorden. Je loopt tussen de 13 en 24 km per dag. Onderweg krijg je zo een mooi beeld van dit fascinerende en ruige maar ook lieflijke berglandschap. Een aanrader is om in Keswick een of twee extra nachten te boeken.

Tijdens het wandelen loop je alleen met een dagrugzak met daarin de spullen die je onderweg nodig hebt. Een lunchpakket koop je onderweg in een dorpje of kun je ‘s morgens in je B&B bestellen.

Accommodatie

Je overnacht in sfeervolle en gastvrije B&B’s. De accommodaties zijn meestal kleinschalig met slechts enkele kamers. De accommodatie kan modern zijn of juist een sfeervol oud huis. We krijgen veel positieve reacties over de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s.

Eén van de accommodaties op deze tocht ligt in Keswick, schilderachtig gelegen aan het door bos omzoomde Derwent Water. Aan de overkant van het meer ligt de bergketen van Catbells. Vlakbij Keswick ligt de beroemde Castlerigg Stonecircle. Uit eten kan meestal in de buurt; als dat niet mogelijk is boeken we de maaltijd in je accommodatie.

 • Kamers in principe met eigen sanitair
 • Kleinschalig
 • Contact met de eigenaren
 • Engels gesproken
 • Hond niet toegelaten

Dagprogramma Cumbria Way

Dag 1.
Aankomst Ulverston.
Met de ferry naar Newcastle (of vliegen) en vervolgens kun via Carlisle met de trein naar Ulverston.Onderweg even op de kaart kijken op de Cumbria Way

Dag 2.
Lijnwandeling van Ulverston naar Coniston, 24 km.
Deze eerste wandeldag is gelijk behoorlijk van lengte. Het laatste deel van de etappe gaat langs het fraaie Coniston Water.

Dag 3.
Lijnwandeling van Coniston naar Langdale, 18 km.
Je bereikt het hart van de Dales met onderweg de mooie Tarn Hows. Langdale is omgeven door bergtoppen.

Dag 4.
Lijnwandeling van Langdale naar Rosthwaite, 14 km.
Nadat je uit het dal omhoog geklommen bent zul je geen wegen meer tegenkomen totdat je in Rosthwaite aankomt. Dit kleine dorpje ligt in het uiterst romantische Borrowdale.

Dag 5.
Lijnwandeling van Rosthwaite naar Keswick, 13 km.
De Cumbria Way voert je vandaag door het prachtige Borrowdale en langs het grote Derwent Water naar het drukke maar gezellige Keswick. Een aanrader om te bekijken is het Pencil Museum, en de Castlerigg Stonecircle net buiten het plaatsje. Er zijn ook prachtige rondwandelingen of beklimmingen te maken.Wandelaar onderweg op de Cumbria Way in het Lake District

Dag 6.
Lijnwandeling van Keswick naar Caldbeck, 24 km.
De Skiddaw is een van de hoogste toppen in het Lake District; je loopt er vandaag achter langs waarbij je op een gegeven moment de keuze hebt tussen een korte of een langere wandelroute.

Dag 7.
Lijnwandeling van Caldbeck naar Carlisle, 22 km.
Het laatste stuk naar Carlisle is plotseling veel minder bergachtig. Je volgt de River Caldew tot het eind van de Cumbria Way in het aantrekkelijke Carlisle.

Dag 8.
Na het ontbijt vertrek. In Carlisle kun je weer op de trein stappen naar Newcastle.

2019-12-06T19:40:17+00:00

3 reacties

 1. Elfriede 13 augustus 2018 om 17:28 - Antwoorden

  Engeland – Cumbria Way

  Gelopen van 16 juli – 25 juli 2018.
  Prachtig landschap in het Lake District, waarbij je van zuid naar noord loopt. Fijn om de zon in de rug te hebben in deze zomer.
  Heerlijke tocht met goede accommodaties. In totaal hebben we 175 km gelopen.
  Dat is inclusief een wandeling in Keswick waar we een extra nacht hadden geboekt.
  Ook een extra dag in Carlisle gebleven, leuke stad.
  Wij hebben de reis gemaakt van Dusseldorf naar Manchester, is een goede optie.

 2. Marcel en Sanne 8 mei 2014 om 10:02 - Antwoorden

  Bestemming/onderwerp: Cumbria Way

  Vorige week de Cumbria Way gelopen door het Lake District. Het werd een verrassend gevarieerde tocht. Door weilanden met vele schapen en vrolijk huppelende lammetjes of met nieuwsgierige jonge koeien. Uiteraard langs diverse meren en rivieren. En door verlaten dalen, soms behoorlijk moerassig.
  Vooral op de verlaten stukken is de kaart onontbeerlijk, maar voor de rest is de bewegwijzering vaak voldoende aanwezig.
  De B&B’s waren soms enigszins verouderd met de badkamer op de gang, maar altijd gastvrij. Diner in de pub in de kleine dorpjes. De grotere plaatsen hebben meer keus.
  Al met al een zeer mooie ervaring, zeker de moeite waard!

 3. Erik 8 juni 2013 om 19:58 - Antwoorden

  Bestemming/onderwerp: Engeland – Cumbria Way

  Als je een mooi landschap wilt zien moet je zeker een keer naar het Lake District gaan in Engeland. De wandeling loopt dwars door gebied. De reis was ook nu weer goed georganiseerd door Travellers wandelreizen. Bedankt Eduard. Eind mei stonden de Blue Bells (wilde Hyacint) en de Daslook uitbundig te bloeien. Het plaatsje Keswick is zeer de moeite waard om een dag langer te blijven.

Laat hier een reactie achter

STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).