Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

De Coronamaatregelen maken de planning voor sneeuwwandelvakanties deze winter niet gemakkelijk. Het is de onzekerheid van de hele situatie die het zo lastig maakt. Wat kan er straks wel en wat niet? Niemand die het weet. Ons Corona beleid kan je hier bekijken.
We hebben we de nieuwe reisdata en prijzen van de sneeuwschoenwandelvakanties voor de winter van 2021 – 2022 inmiddels op de site gezet.
Niets plannen betekent in iedere geval géén groepsreizen. Wél reizen plannen betekent dat je zeer waarschijnlijk (als je volledig gevaccineerd en/of getest)  op vakantie kunt naar de sneeuw.
Sneeuwschoenwandelen doe je buiten in de bergen, waarbij besmettingsrisico’s minimaal zijn.

Met de huidige gele reisadviezen binnen Europa is reizen weer mogelijk! We adviseren iedereen om tijdig te boeken om teleurstelling te voorkomen, want de capaciteit van hotels en treinen is beperkt.
We hebben de reisvoorwaarden voor het boeken van deze reizen aangepast, om de klant zoveel mogelijk ruimte te geven. Deze voorwaarden staan onderaan de detailinfo die je van iedere reis kunt downloaden.

Kies uit een van de 4 bestemmingen die we in de winter van 2021 / 2022 aanbieden:

Kun je wandelen dan kun je ook sneeuwschoenlopen. Het is een ideale wintersport voor wandelaars.
Als je met één van onze groepsreizen mee gaat hoef je er waarschijnlijk geen extra uitrusting voor te kopen.
De huur van sneeuwschoenen en stokken is inbegrepen. Als je geen gamaschen hebt, moet je die wel aanschaffen. Die zijn essentieel om de sneeuw uit je schoenen te houden.
De techniek heb je in een mum van tijd onder de knie.
De zwaarte van sneeuwschoenwandelen wordt bepaald door:

  1. De steilheid van het terrein.
  2. De diepte van de sneeuw. Een dik pak verse sneeuw loopt veel zwaarder dan sneeuw die al wat langer licht en waar je meer op staat dan in weg zakt. Als je in de sporen van iemand anders loopt is het gelijk al een stuk minder zwaar 🙂

Niet alle reizen zijn even zwaar. We onderscheiden 3 categorieën:


Ca 4-5 wandeluren per dag, 400 – 600 meter stijgen en/of dalen en een afstand van 7 – 12 km.

❆❆
Ca 5-6 wandeluren per dag in een gemiddeld tempo met enkele pauzes door heuvel- en bergachtig terrein met geprepareerde paden en regelmatig steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde, bevroren stukken. ca. 500–800 meter stijgen en/of dalen en een afstand van 10 – 15 km.

❆❆❆
Ca 6-7 wandeluren per dag in een vlot tempo, met enkele pauzes door bergachtig terrein met veelal steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde, ijzige stukken en weinig geprepareerde paden. Tot 1000 meter stijgen en/of dalen en een afstand van rond 15 km.