Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Ervaar de pure schoonheid van de natuur in de winter!

De nieuwe reisdata en prijzen van de sneeuwschoenwandelvakanties voor de winter van 2023 – 2024 zijn bekend.

Kies uit een van de 4 bestemmingen die we in de winter van 2023 / 2024 aanbieden:

Kun je wandelen dan kun je ook sneeuwschoenlopen. Het is een ideale wintersport voor wandelaars.
Als je met één van onze groepsreizen mee gaat hoef je er waarschijnlijk geen extra uitrusting voor te kopen.
De huur van sneeuwschoenen en stokken is inbegrepen. Als je geen gamaschen hebt, moet je die wel aanschaffen. Die zijn essentieel om de sneeuw uit je schoenen te houden.
De techniek heb je in een mum van tijd onder de knie.
De zwaarte van sneeuwschoenwandelen wordt bepaald door:

  1. De steilheid van het terrein.
  2. De diepte van de sneeuw. Een dik pak verse sneeuw loopt veel zwaarder dan sneeuw die al wat langer licht en waar je meer op staat dan in weg zakt. Als je in de sporen van iemand anders loopt is het gelijk al een stuk minder zwaar :-)

Niet alle reizen zijn even zwaar. We onderscheiden 3 categorieën:


Ca 4-5 wandeluren per dag, 400 – 600 meter stijgen en/of dalen en een afstand van 7 – 12 km.

❆❆
Ca 5-6 wandeluren per dag in een gemiddeld tempo met enkele pauzes door heuvel- en bergachtig terrein met geprepareerde paden en regelmatig steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde, bevroren stukken. ca. 500–800 meter stijgen en/of dalen en een afstand van 10 – 15 km.

❆❆❆
Ca 6-7 wandeluren per dag in een vlot tempo, met enkele pauzes door bergachtig terrein met veelal steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde, ijzige stukken en weinig geprepareerde paden. Tot 1000 meter stijgen en/of dalen en een afstand van rond 15 km.

Introductiedag sneeuwschoenwandelen op 5 en 12 november!

Zondag 5 november (Naarden) en zondag 12 november 2023 (Udenhout) kennismaking met Sneeuwhaas Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen – niet in de sneeuw – maar in het Nederlandse zand? Reisleiders en initiatiefnemers van Sneeuwhaas laten je tijdens een rondwandeling Naarden-Blaricum-Huizen-Naarden kennismaken met deze leuke wintersport trend: sneeuwschoen wandelen. Meer informatie? Aanmelden? Klik hier.