STO-Garant

Garantie geregeld: STO-Garant

STO-rgb logo-72 100 breedOm te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Travellers gebruik van STO-Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO-Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO-Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van Travellers op deze website leest u of de garantie van STO-Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO-Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De werking
Indien de garantie van STO-Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Travellers, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Travellers.
Mocht Travellers voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO-Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

Welke reizen wel / niet?

Alle trektochten en groepsreizen van Travellers vallen onder de zekerheid van STO-Garant, de individuele standplaatsarrangementen vallen niet onder STO-Garant.

Wanneer voor het einde van je reis Travellers niet failliet is zal de reissom 1 dag na afloop van je reis door de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow overgemaakt worden op de rekening van Travellers.
Zo kan Travellers er niet met je geld vandoor en kunnen eventuele  schuldeisers niet bij je geld.

Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn op de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Opmerkingen:

  • Na je boeking zijn onze annuleringsvoorwaarden overigens gewoon van toepassing, die staan los van het moment dat je de reis betaalt.
  • De kosten van de STO-Garant bedragen € 9 per boeking.
  • Bij wijziging van een boeking wordt er een nieuwe transactie bij STO-garant gestart en zijn er wederom € 9 kosten per boeking verschuldigd. Controleer de gegevens van je boeking dus goed!

Deze manier van betalen vraagt iets meer van je tijd en aandacht. We vragen hiervoor je begrip. Als kleine reisorganisatie willen we je graag financiële zekerheid kunnen bieden. Op deze manier kan dat.

Boeking en betaling van een reis onder STO-Garant

  1. Na je boeking ontvang je van Travellers per e-mail een boekingsbevestiging en factuur, echter zonder ons banknummer.
  2. Vervolgens ontvang je van STO-Garant per e-mail een “betaalmail” met een “Betaalbutton”. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijg je een verzoek tot betaling van de aanbetaling van € 100 p.p. en ca 4 weken voor vertrek tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als je kort voor vertrek boekt.